начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

ДЗИ 20 годишен застрахователен план. Инфлация. Помощ!

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ДЗИ 20 годишен застрахователен план. Инфлация. Помощ!

Мнениеот coolboy » 28 Окт 2010, 19:43

Здравейте! Имам направен от баба ми и дядо ми застрахователен фонд в ДЗИ, в който са внасяни изключително големи суми пари, за да може след 20 години да се изтеглят в троен или четворен размер. Уви, преди няколко години след проверка се оказва, че от да речем 5-10 000 лв. са остабали едва 20 лв. Много е неприятно всичко това. Исках да Ви попитам дали няма начин чрез съдилища, или пък осъждане на държавата обещаната сума да бъде получена. Условията по договора от нашата страна са изпълнени, но уви сега сумата в сметките е в стотици пъти по-малка от обещаното. Каква вина имаме, че е имало инфлация? Никъде в договора не се посочва, че държавното дружество не гарантира подобни условия, т.е. те гарантират и обещават да изплатят обещаната сума след 20 години. Ще се радвам да ми помогнете какви начини има? Мисля, че да се осъди дърцавата би било възможно, защото тогава ДЗИ е държавно дружество. Благодаря
coolboy
Младши потребител

Re: ДЗИ 20 годишен застрахователен план. Инфлация. Помощ!

Мнениеот REVOLUTION » 28 Окт 2010, 20:26

Офффффффф , Божееее , колко мъка има по тоя свят Боже!

И аз като Моканина да кажа:Ами има начин , има.Хора са ми казвали , че в градовете има адвокати.Иди , иди занеси документите , питай.Всичко е възможно! :cry: :cry: :cry:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 29 Окт 2010, 12:52

Ами аз като гледам, май парите са си точно 2 пъти повече ;)
10 000 лева внесени преди 20г. = 10 лева след деноминацията ;) - сега имате два пъти повече - 20 лева ... Парите са "изядени" от комунистите /БСП/ през 1996-1997г. ;) А хиперинфлацията тогава, си е за Ваша сметка ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 02 Ное 2010, 02:05

до-inspectora Е СЕГА ДЕ , ТУК вече има мноо опоненти срещу управлението на ГЕРБ, КАК БИХТЕ ОПОНИРАЛ НА ТЯХ.И как да се докаже ,че БСП източи парите на всички и ги остави в това бедствено положение
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 02 Ное 2010, 14:34

toni_sf написа: как да се докаже ,че БСП източи парите

В конкретния случай не става въпрос за източване /написал съм "изядени" в кавички/ - изяде ги инфлацията, която червените некадърници направиха тогава - това имах предвид.
inspectora
Активен потребител

Назад към Търговско право