начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Договор на управител на ЕООД, който работи на друго място

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Договор на управител на ЕООД, който работи на друго място

Мнениеот zerofill » 04 Ное 2010, 11:25

Здравейте,

Наскоро регистрирах собствено ЕООД с цел да направя онлайн магазин за продажба на дребни стоки в ЕС. Финансовата инвестиция е почти нулева и приходите, които очаквам за първата година ще са минимални. Основно ще се заминавам с развойна дейност като инвестирам предимно собствения си труд.
В момента работя в друга фирма на основен трудов договор и се осигурявам на максималния осигурителен праг.
Бих искал да ви задам няколко въпроса, предварително се извинявам, ако са твърде глупави, но съм ИТ по професия и тепърва навлизам в изкуството на малкия бизнес.
1) На какъв договор трябва да се назнача като управител на фирмата? Аз съм едноличният собственик на капитала и единствен служител във фирмата и не искам настоящият ми работодател да разбира за нея. Допълнителен? Граждански? Чух нещо като договор за управление, но нищо повече. Има ли някакви минумуми за заплата. Знам че управителите трябва да се водят на поне 420 лв, но така ли е при договора за управление? Все пак той не се прави на база 8 часа дневно, 5 дена в седмицата, а като нещо допълнително. Дайте идеи.
2) След като съм осигурен на максималния праг, трябва ли да внасям допълнително осигуровки или само 10-те % данък?
3) Фирмата е с 2 лв капитал и за да си плаща разходите и заплатата ще са нужни допълнителни средства, които аз като физическо лице ще предоставя. Нужно ли е да подписавам договор със себе си за финансиране на фирмата? Защото да си платя заплатата от 420 лв (примерно), аз като физическо лице трябва да внеса някакви пари на името на фирмата, която после ще ми ги върне под формата на заплата (след платени данъци).
4) Трябва ли да подавам данъчна декларация като физическо лице след като имам доходи от основен трудов договор + доходи от ЕООД-то (което реално ще е на загуба)?
5) Имам ли срок в който трябва да се назнача за управител? За мен реално е по-добре изобщо да не се водя на договор и заплата(поне докато нещата не потръгнат), но все пак искам всичко да е законно.

Благодатя ви предварително.
zerofill
Нов потребител

Re: Договор на управител на ЕООД, който работи на друго място

Мнениеот punisher » 04 Ное 2010, 12:15

Мисля,че малко въпроси сте задали.
Трябваше още да се подготвите :mrgreen:
punisher
Потребител

Re: Договор на управител на ЕООД, който работи на друго място

Мнениеот DEKAH » 04 Ное 2010, 14:47

1. Наемете си счетоводител.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Назад към Търговско право