начало

ВАС отказа да спре увеличението на минималната заплата от догодина ВАС отказа да спре увеличението на минималната заплата от догодина

Платен паркинг

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Платен паркинг

Мнениеот singulus » 10 Авг 2010, 11:19

Здравейте,
Интересуват ме законовите изисквания и ред за откриване на платен паркинг.
Към коя служба в общината мога да пусна запитване за такъв вид дейност?
Благодаря
singulus
Младши потребител

Re: Платен паркинг

Мнениеот krist63 » 11 Авг 2010, 09:57

Аз имам Платен Паркинг от 8г.
Първо ако си ЕТ тогава ще ходиш в общината. Там имат книга която определя патентния данък за едно паркомясто за дадения район. Данъкът е различен в зависимост къде се намира обекта. Трябва да определиш колко паркоместа ще има Паркинга. Попълваш патентна декларация в Общината към която се води обекта, като патента е произведението от паркоместата по определения данък за паркомясто. Естествено трябва да регистрираш и касов апарат и това е. При мен в последствие дойдоха от полицията и пожарната за проверка и ми направиха предписание. Добре е Паркинга да е ограден, осветен, да има вход с бариера, книга и други документи, както и кабинка за пазачите. Таксите за абонамент, дневен и нощен престой ги определяш както ти е изгодно.
Ако не ти се плаща патентен данък, регистрираш едно ЕООД или ООД и плащаш данък 10% от оборота и по ЗКПО. Тогава общината няма нищо общо.
Ако обаче Паркинга е денонощно охраняем, трябва да се регистрираш по Закона за охранителната дейност или да сключиш договор с охранителна фирма. Аз имах договор със СОТ от Полицията, но ефект никакъв, само дето стикера малко успокояваше.
Дано съм бил полезен.
krist63
Младши потребител

Мнениеот singulus » 11 Авг 2010, 11:47

Благодаря за изчерпателния отговор!
singulus
Младши потребител

Мнениеот Barbaro » 26 Авг 2010, 15:33

Ako си само физическо лице, става ли да си отвориш паркинг в собствения двор да речем?
Barbaro
Младши потребител

Мнениеот microfinance » 26 Авг 2010, 17:27

Ako си само физическо лице, става ли да си отвориш паркинг в собствения двор да речем?

Става, ако ти се сключва договор за наем с всеки клиент.. добре би звучало "Срок на договора - 3 часа от момента на сключването..." :lol:
microfinance
Потребител

Мнениеот janichka » 09 Ное 2010, 14:48

Здравейте. Ако паркингът е общинска собственост, каква е процедурата? ЕООД съм, паркингът е в центъра на София
janichka
Нов потребител

Назад към Търговско право