начало

ВАС отказа да спре увеличението на минималната заплата от догодина ВАС отказа да спре увеличението на минималната заплата от догодина

търговски обект - сервиз за гуми

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

търговски обект - сервиз за гуми

Мнениеот hombreto » 02 Апр 2010, 11:25

Добър ден ,интересува ме как бих могъл да узаконя гумаджийница,при положение че нямам помещение за това , в смисъл че ,ще построя палатка или навес в който ще се изв. дейноста ,тока ще бъде под наем от соб. на къщата , тероторията е частен имот, не ми трябва вода на този е тап , но ако се наложи ще бъде от собственика ,както и ползване на тоалетна

поздрави

И.Георгиев
hombreto
Нов потребител

Re: търговски обект - сервиз за гуми

Мнениеот nksuccess » 02 Апр 2010, 13:02

Отидете при адвокат да ви свърши работата. Ще правите бизнес все пак...Но вие си знаете. На мен не ми се рови сума нормативна база, за да ви спеста няколко лева. Ама нищо де сигурно ще ви отговорят......... Когато бях студент щах да си правя автомивка и сам разбрах какво е нужно. Ако не ви се дават пари поне си свършете сам работата.
Хайде успешен бизнес...и продължавайте да викате "Неволююю"
nksuccess
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 02 Апр 2010, 15:03

Регистрирате си фирма, на нея записвате обекта и го водите данъчно. Дотук всичко е ясно.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот TheOldMan » 02 Апр 2010, 22:44

nksuccess написа:Хайде успешен бизнес...и продължавайте да викате "Неволююю"

И както се разправяше в един виц: Ще дойде неволята, ще погледне, и ще каже "Цъ, няма да стане" :)
Ако искаш да легализираш дейността точно като сервиз за гуми, ще трябва да си направиш сграда, да имаш санитарен възел, вода, ток и т.н. То няма "сервиз за гуми" в списъка, ще го пишат "автосервиз", и ще те вкарат в едно приключение... не е истина.
Ма ако пишеш, че ще правиш паркинг с 2 паркоместа, и ремонтираш колите на паркинга.... знам ли...може и да върже.

А, да те питам - новите и старите гуми де ще ги държиш? На тротоара, нали?
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот vanya_hristova » 27 Ное 2010, 14:04

Здравейте,
Не зная дали това е точното място на което да задам въпроса си, но ще рискувам.
Имаме желението да отворим автосервиз за бояджийски и тенекиджийски услуги, и въпросът ми е дали може да бъде в населено място и има ли някакви по-специфични изисквания. Не искам цялата информация смляна и да ползвам наготово знанията ви, а просто някой по-компетентен да ме насочи КЪДЕ да чета.

Благодаря предварително :)

P.S. Имаме отворена фирма ООД, но още не сме минали през общината /НАП/, ако това има значение...
vanya_hristova
Нов потребител

Мнениеот TheOldMan » 28 Ное 2010, 23:50

Няма някакво специално ограничение за местоположението на обекта. За съжаление не сте си активирали личните съобщения, и не мога да ви пратя подробности, но пък аз съм лесен за намиране :)
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Търговско право