Някъде там има един колега, който не я даде консултацията, без да е проверил отговора си предварително Точно затова повдигнах темата и ви попитах за мненията. Не се притеснявайте за гилдията, аз не съм от тези колеги, които смело и смотано ръсят глупости на клиентите. Все пак си позовлих да се изложа само пред вас, най-малкото защото ако се изложа пред клиента ще си изям хляба. Аз работя само за един клиент, който има свои клиенти, та поради това немога да дам грешна консултация.
Успех и на вас!
- Дата и час: 23 Ное 2024, 21:07 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Покупка на фирма или покупка на капитала?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
57 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: Покупка на фирма или покупка на капитала?
Само при положение,че имате 10 излишни минути
http://www.legalworld.bg/show.php?storyid=13847
http://www.legalworld.bg/show.php?storyid=13847
- centur
- Младши потребител
Помогна ми много !
- zzzzz
- Потребител
Интересна тема. Само не разрах кой е казал, че една фирма има само 1 ТП?
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
DEKAH написа:Само не разрах кой е казал, че една фирма има само 1 ТП?
не исках да захващам тази тема и се въздържах, защото усетих, че моят пост се оказа сред тези, които засегнаха автора на темата...
-
lexy21 - Активен потребител
lexy21 написа:DEKAH написа:Само не разрах кой е казал, че една фирма има само 1 ТП?
не исках да захващам тази тема и се въздържах, защото усетих, че моят пост се оказа сред тези, които засегнаха автора на темата...
Авторката на темата сигурно е разбрала какво пита. Надявам се.... Нещата са елементарни, просто трябва мааааааалко четене.
-
DEKAH написа:Нещата са елементарни, просто трябва мааааааалко четене.
Но се оказа обидно и неколегиално, ако помолиш практикуващ юрист да го направи .
-
Докато преглеждах постовете по тази тема си мислех, че всичко това е някаква шегичка ... към края с ужас установих, че не е .... не мога да повярвам, че това .... са въпроси, че и отговори задавани/давани от лица, притежаващи качеството "юрист" ... ужас, ужас, ужас .....
- ivo_g
- Нов потребител
Може ли да цитирате какво в отговорите конкретно Ви ужаси? /изключвам втория пост от темата/. Благодаря.
-
Не, нямам желание нищо да цитирам ... неудобно ми е, пък и те постовете си стоят ....
- ivo_g
- Нов потребител
Жалко. Останах с впечатлението, че някой е дал ужасяващо неверни отговори според Вас и беше хубаво, при такова твърдение, да се изясни този въпрос.
-
Всъщност, тук всички НЕ СА юристи до доказване на противното.
-
Утре повсеместно из цялата страна има ОС на АК- който се види там, `начи е не само юрист, ала и адвокат ( издигам се в очите на незрящите ).
И да гласувате по съвест! ( ние отново ще избираме председател...
Винаги съм смятала, че тази позиция в съсловната йерархия е почетна, като признание за "всичко, което си", само дето част от колегите не искат да бъдат "признати" или желаещите да ги признаят са толкова много, а ти не виждаш в тях своя фаворит, който да признаеш...)
Дилеми...
И да гласувате по съвест! ( ние отново ще избираме председател...
Винаги съм смятала, че тази позиция в съсловната йерархия е почетна, като признание за "всичко, което си", само дето част от колегите не искат да бъдат "признати" или желаещите да ги признаят са толкова много, а ти не виждаш в тях своя фаворит, който да признаеш...)
Дилеми...
- Гост.
- Старши потребител
DEKAH написа:Всъщност, тук всички НЕ СА юристи до доказване на противното.
Е, защо пък ":mrgreen: " ... Лошо няма. Лошо е, ако наистина юристи инициират подобни теми. Лошо е, ако не разбират защо е лошо. Лошо е, ако образованието ни /в частност висшето юридическо/ го допуска /все пак децата не са раждат по-глупави, нали?/ Лошо е, че, ако кажеш, че е лошо, си лош. Абе, лошава работа. Айде сега ме засипете с хули. Лошо няма.
-
ivo_g написа:Докато преглеждах постовете по тази тема си мислех, че всичко това е някаква шегичка ... към края с ужас установих, че не е .... не мога да повярвам, че това .... са въпроси, че и отговори задавани/давани от лица, притежаващи качеството "юрист" ... ужас, ужас, ужас .....
И аз неразбрах какво ви ужаси, но бих искала да ви обърна внимание, че "юрист" не е качество, а придобита професионална квалификация по съответното висше образование! Затова недейте чак толкова да се ужасявате, никой не е съвършен
- zzzzz
- Потребител
.... А и човек се учи докато е жив... Стига да иска да се занимава с това "упражнение". И съм склонна да извиня малко прибързания въпрос поставен на дискусия от колегата zzzzz. Винаги има първи път... По-важното е да не се повтаря.
Успех, zzzzz!
Успех, zzzzz!
-
Melly - Старши потребител
Благодаря, Мелли! Обърках се доста в разсъжденията си. На всеки се случва, тъй като в правото две и две не е четири ( както обичаха да казват доста от преподавателите). А и търговското право винаги ми е било слаба страна. И, честно да си призная, гадно ми е че си разменихме такива реплики по време на дискусията, но и страшно неприятно като вземе някой да се "ужасява".
- zzzzz
- Потребител
57 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
|
|