- Дата и час: 23 Ное 2024, 17:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ОФИС В ЧУЖБИНА
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
ОФИС В ЧУЖБИНА
Колеги, ще се радвам да споделите коя е най- удачната форма за откриване на офис в чужбина и по конкретно в Турция. Става въпрос за ЕООД, което иска да открие малък офис с 1-2 души на територията на Турция.
- flex
- Младши потребител
Re: ОФИС В ЧУЖБИНА
Ами според мен това трябвало да го попитате в турския лекс.бг /т.е. в лекс.тр /
Съмнявам се, че тук има колега, който да е запознат из детайли с турското търговско и данъчно законодателство ... ама знае ли човек ...
Съмнявам се, че тук има колега, който да е запознат из детайли с турското търговско и данъчно законодателство ... ама знае ли човек ...
- inspectora
- Активен потребител
Инспекторе, винаги се радвам когато видя колеги с чувство за хумор ... най - добре е наистина да изкарам един вечерен ускорен курс по шериатско право но все пак не мога да повярвам, че няма колега, който да не обслужва фирма имаща офис в чужбина ...
- flex
- Младши потребител
Съвсем без капка чувство за хумор беше мнението ми /защо когато съм сериозен, хората си мислят, че се бъзикам ... и обратното/ ... "офисите в чужбина", макар и на българско дружество, предполагам ще са подчинени основно на съответното чуждо право, което би трябвало да го знаете колега ... поради което е и недоумението ми защо питате "български" юристи за чуждо право ... все едно "вуждуте фирми" като дойдат тук и да си ползват адвокатите от тяхните си страни за "офисите им" тук /не че не съм виждал и такива случаи, ама обикновено се получават доста интересни неща, ако се "експериментира" по този начин .../
Та по въпроса "по аналогия" - дали следва да отворите клон, дъщерно дружество, или просто място на стопанска дейност ... е как да Ви кажа, като нямам идея по турското право как е /може да има и други форми, а тези изредените от мен да не съществуват/... но може и да има колеги с дипломи по право от турски университети тук ... знам ли ...
Та по въпроса "по аналогия" - дали следва да отворите клон, дъщерно дружество, или просто място на стопанска дейност ... е как да Ви кажа, като нямам идея по турското право как е /може да има и други форми, а тези изредените от мен да не съществуват/... но може и да има колеги с дипломи по право от турски университети тук ... знам ли ...
- inspectora
- Активен потребител
Само не разбрах какво точно ще се прави в този офис?
Ще се работи ли? Ще се произвежда ли? И какво значение има видът на дружеството, за да си отвори офис в Копенхаген, например?
Познавам един ЕТ, който има офиси в Китай, Малайзия, Сингапур, Германия и Франция, а си е чинно регистриран като търговец в БГ.
За да получите отговор си формулирайте точно въпроса.
Ще се работи ли? Ще се произвежда ли? И какво значение има видът на дружеството, за да си отвори офис в Копенхаген, например?
Познавам един ЕТ, който има офиси в Китай, Малайзия, Сингапур, Германия и Франция, а си е чинно регистриран като търговец в БГ.
За да получите отговор си формулирайте точно въпроса.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
Вануату е якото място за офис
- bastard
- Потребител
DEKAN , като изключим конкретният предмет на дейност, мисля че въпросът е доста изчерпателен и ясен. Международен транспорт е липсващото звено ) иначе сме си както ти се изразяваш " чинно регистрирани като търговец в БГ" - мислех си ,че стокооборотът с южната ни съседка е голям , но явно наблягаме на сериалите ) конкретни въпроси биха могли да бъдат - трябва ли да се регистрира представителство стъпвайки на територията на южната ни съседка и как да се отчитат разходите за офиса там .
- flex
- Младши потребител
flex написа:... конкретни въпроси биха могли да бъдат - трябва ли да се регистрира представителство стъпвайки на територията на южната ни съседка и как да се отчитат разходите за офиса там.
Полека-лека ще стигнем до консенсус
Айде сега да видим кое право би следвало да ги урежда тези неща? в кой форум следва да си поставим въпроса - лекс.бг или турлекс.турц
- inspectora
- Активен потребител
Разбрахме тезата ви, инспекторе ... това което не разбирам е натрапването на присъствието ви , въпреки че не можете да помогнете ....най- вероятно е някаква стратегия в обучението на районните инспектори в Симеоново... затова и не мога да я проумея.
- flex
- Младши потребител
flex написа:Разбрахме тезата ви, инспекторе ... това което не разбирам е натрапването на присъствието ви , въпреки че не можете да помогнете ....най- вероятно е някаква стратегия в обучението на районните инспектори в Симеоново... затова и не мога да я проумея.
И аз не разбирам натрапването на въпросите Ви /уважителната форма "Ви" се пише се с главна буква, иначе се разбира, че сме няколко инспектори зад никнейма, а още не съм освидетелстван с диагноза шизофрения / ... въпреки че Ви се обясни, че тук няма кой да Ви помогне ...
П.П.: трябва да взема да го сменя този никнейм - "Симеоново" не го знам даже къде се намира физически в пространството /предполагам ще да е в квартал Симеоново в София /
- inspectora
- Активен потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|