Здравейте!
Имам следния въпрос. Става въпрос за фирма ЕООД, която още преди години е била регистрирана по ДДС. Фирмата вече не реализира такива обороти. Управителят от години не е плащал ДДС, а съответно и никога не е теглил такова. Собственикът желае да преустанови дейност, тъй като вече не се справя, но вероятно има натрупани задължения към държавата, а има задължения и към доставчици. Питането ми е как трябва да се процедира в тази ситуация. Има ли значение, че никога не е теглил ДДС? Към адвокат или към счетоводител трябва да се обърне? Какво се препоръчва - процедури по несъстоятелност или ... Колко струва една такава процедура приблизително? Колко време отнема и т.н.
Благодаря предварително на всички, които ще се отзоват.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 08:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблеми с натрупани задължения за ДДС на ЕООД
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Проблеми с натрупани задължения за ДДС на ЕООД
Молба до Окр.съд по седалището на фирмата за откриване произв. по несъстоятелност с приложени към нея документите по чл.628 от Търг. закон - фин.отчети, опис на активи и пасиви, задължения към НАП и кредитори и т.н.
- neutralen
- Активен потребител
Благодаря за бързия отговор. Можете ли да ми кажете и ориентировъчно колко би струвала една такава процедура. Чувала съм че е доста скъпо да задвижиш процедура по несъстоятелност, но е възможно информацията ми да е погрешна.
- veidy
- Нов потребител
Не може да се даде еднозначен отговор на вашия въпрос, щото Съдът е този който определя първоначалните разноски по производството/чл.629б от ТЗ/, но за предпочитане е Дружеството да подаде Молба за откриване на произв. по несъст. отколкото някой от Кред. или НАП. Възможно е да сте в хипотезите на чл.632 от ТЗ и делото да бъде прекратено след като Съдът обяви несъстоятелност.
- neutralen
- Активен потребител
Много ви благодаря за насоките. Непременно ще се информирам за посочения от Вас член от ТЗ.
- veidy
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|