Здравейте,
Имам диспут с Глобул и след подадената жалба от мен към тях относно това че не са ми пратили уведомление за прехвърляне на задължение, получих следният отговор който не разбирам:
В договора за цесия "Космо България Мобайл" ЕАД /GLOBUL/ е упълномощил „С. Г. Груп“ ООД да уведомява длъжниците, че вземанията на GLOBUL спрямо тях са прехвърлени с този договор. „С. Г. Груп“ ООД, в качеството си на цесионер и приобретател на вземанията, е поел задължение сам и за своя сметка да извърши уведомяването от името на цедента (GLOBUL). По този начин страните са уговорили нещо различно от предвиденото в разпоредбите на чл. 99, ал. 2 и 3 от Закона за задълженията и договорите (съгласно които по принцип съобщаването за извършеното прехвърляне действително се прави от стария кредитор), но тези разпоредби са диспозитивни. Тоест, те не са императивни, поради което могат да бъдат и са били дерогирани.
Бихме искали да Ви информираме,че с полагане на подписа си върху договора за мобилни услуги Вие се съгласявате с Общите условия за взаимоотношения с потребителите, че GLOBUL има право да предоставя личните данни на клиента на трети лица, действащи от името и под контрола на GLOBUL.
- Дата и час: 27 Ное 2024, 00:13 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отговор от Глобул, моля разтълкувайте
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Отговор от Глобул, моля разтълкувайте
Ами осъществена е субектна промяна в правоотношението Ви с Глобул.Нужна е допълнителна информация за да се разбере дали е осъществено по надлежния процесуален ред.Ако желаете,свържете се с мен на имейл real.consult@abv.bg или се обадете на 0883 53 66 77
- rumenin
- Младши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|