Здравейте,на 12.11.2010г. в София бях излъгана и измамена от Глобул,като ме уверяваха,че телефона,който ми предоставят е безплатен.След подписване на договора ми казаха,че има месечна такса.Срокът му е 24 месеца.На другия ден отидох с родителите си на място в мола,но те вече ги нямаше.Потърсихме друг офис,в който ни отказаха каквото и да било.Не допуснаха да се напише писмено възражение.
В договора пише:"В случай на неспазване на срока на договора по т.6, физическите лица дължат неустойка в размер на сумата от стандартните за съответната програма месечни абонаменти за всеки фиксиран номер,дължими до края на на срока на договора". И не знам как да постъпя.Как да плащам за нещо,което не ползвам?Има ли начин договора да бъде развален?
- Дата и час: 27 Ное 2024, 00:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблем с GLOBUL
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Проблем с GLOBUL
Да, има начин за разваляне на договора с Иск по чл.29 ал.1 от ЗЗД за унищожаване на договор, сключен чрез ИЗМАМА. Но побързайте, щото има вероятност Глобул да образуват срещу вас Заповедно производство, при което съдът ще им издаде Изп.лист за цялата сума по договора + разноски. Ползвайте услугите на адвокат, щото Форума може да ви даде насоката, но не и да реши проблема ви.
- neutralen
- Активен потребител
Благодаря Ви много!
- vindaa
- Нов потребител
vindaa написа:Здравейте,на 12.11.2010г. в София бях излъгана и измамена от Глобул,като ме уверяваха,че телефона,който ми предоставят е безплатен.След подписване на договора ми казаха,че има месечна такса.
От това, което сте написали мисля, че при вас е приложима разпоредбата на чл. 35, ал. 2 ЗЗД. Разбира се, може и да не съм права, все пак това е форум, няма как да знам факти и обстоятелства.
чл. 35, ал. 2 Договорът се потвърждава и когато страната, която има право да иска унищожението му, го изпълни доброволно изцяло или частично, като знае основанието за унищожаемостта му.
Също така знанието на основанието за недействителност на договора се предполага до доказване на противното.
Във всеки случай обърнете се към адвокат за консултация.
- sunnyset
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|