Здравейте, имам следния казус или по точно възможност за решаване на казус.
Интересуваме дали би било възможно да се направи замяна на дружествен дял или недвижими имоти (3 на брой). Съответно ще имам налице нот.акт за замяна, но би ли следвало да се направи и отделен договор с нот.заверка на подписите за пред търговския регистър или много по правилно би било в ТР да се представи нот.акт.
Освен това във връзка с нот.акт ще имам налице удостоверения за данъчна оценка на заменяните недвижими имоти, би ли следвало да имам и документ удостоверяващ стойност на заменяните дялове.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 08:19 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
замяна на дял срещу недвижим имот
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: замяна на дял срещу недвижим имот
Най-добре си намерете адвокат. Не е нито едното, нито другото, а доста по-трето.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
v-stoeva написа:дали би било възможно да се направи замяна на дружествен дял или недвижими имоти (3 на брой). Съответно ще имам налице нот.акт за замяна, но би ли следвало да се направи и отделен договор с нот.заверка на подписите за пред търговския регистър или много по правилно би било в ТР да се представи нот.акт.
Май се опитвате да заобиколите апортната вноска
Въпроси:
- чия собственост са имотите
- чии са дяловете в това ООД
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
-
karanedeff - Активен потребител
определено не се опитвам да заобиколя непарична вноска. Съдружник в ООД иска да продаде дяловете си на съдружниците, но срещу задължение от страна на съдружниците-купувачи да му прехвърлят собственост върху недвижими имоти. Имотите мисля че са на дружеството.
- v-stoeva
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|