начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Регистрация на фирма и постоянен трудов договор

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Регистрация на фирма и постоянен трудов договор

Мнениеот atodorov » 19 Дек 2012, 00:06

Здравейте,

Имам една бизнес идея и искам да регистрирам еоод. Надявам се да имам успех.

Проблемът е че в момента работя на постоянен трудов договор и не искам да уведомявам работодателя, че имам идея да пробвам нещо мое.

Та ако направя дружество и съм управител на дружеството, трявба ли да уведомявам работодателя си.
Защото от една страна ще трябва да си плащам осигуровки като управител, а от друга работодателя ще ми плаща осигуровки като служител.
atodorov
Нов потребител

Re: Регистрация на фирма и постоянен трудов договор

Мнениеот eurolinker » 28 Дек 2012, 00:31

Та ако направя дружество и съм управител на дружеството, трявба ли да уведомявам работодателя си.
Не сте задължен, освен ако в самия ви трудов договор не се сте се задъжили за обратното (което е малко вероятно).
Защото от една страна ще трябва да си плащам осигуровки като управител, а от друга работодателя ще ми плаща осигуровки като служител
. Тук задавате ли въпрос? По-скоро "не"...Но сте прав(а) - осигурявате се, но на различни основания.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Назад към Търговско право