начало

ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс

Прекратяване на договор за наем

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекратяване на договор за наем

Мнениеот rammsteing » 15 Май 2013, 18:31

Здравейте,
пиша Ви със следния проблем:
През май 2009год. имам сключен договор за наем за магазин, в договора е написано че НАЕМАТЕЛЯ заплаща на НАЕМОДАТЕЛЯ всички разходи по имота(вода, ток, телефон, газ, смет и др.) след издаване на фактура.
За улеснение аз прехвърлих партидата за ток на фирмата НАЕМАТЕЛ и съм ги плащала в срокове, водата също е плащана.
В издадените фактури за 2009г., 2010г., 2011г., 2012г. НАЕМОДАТЕЛЯ не ми е фактурирал(издавал фактура) такса смет.
До този момент отказва да ни издаде фактурите за платения наем за 01.2013г, 02.2013г. и 03.2013г., отказва да ни предаде и Анексите за намаляване на наема.
През месец февруари му се обадих че ще освободя обекта и да подпишем нужната документация с уговорката, че ще ползваме обекта до 31,03,2013г.
До този момент НАЕМОДАТЕЛЯ не ни е подписал предизвестието за прекратяване на договора и не е изготвил нужната документация под претекст че трябва да му заплатим такса смет за минали години заедно с начислените лихви.
Аз отказвам да заплатя тези суми при положение че те не са фактурирани и не е спазена точката по договора.
При така поставените обстоятелства договора не е прекратен, а ние сме предали ключовете и обекта още през месец април, но без да е изготвил НАЕМОДАТЕЛЯ приемо-предавателен протокол.
Как да постъпя при така създалата се ситуация?
Благодаря за отделеното време и внимание.
rammsteing
Нов потребител

Re: Прекратяване на договор за наем

Мнениеот nmitova » 16 Май 2013, 14:26

Здравейте,

В подобни случай най-добре е да изпратите нотариална покана до наемодателя Ви, с която да го поканите на определена дата, час и при определен нотариус, да се яви, за да прекратите договора за наем, както и да предаде съответните фактури и останалите документи.
nmitova
Потребител

Re: Прекратяване на договор за наем

Мнениеот rts » 18 Май 2013, 11:32

Прочетете си внимантелно договора и вижте ВИЕ дали имате основание едностранно да го прекратите, и ако последиците не са притеснителни за Вас - действайте (най-добре с адвокат).
rts
Активен потребител

Назад към Търговско право