начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Търговия - тротоарно право

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Търговия - тротоарно право

Мнениеот dkosev » 25 Ное 2013, 20:45

Здравейте,

имам няколко въпроса за това тротоарно право, информацията в нета е нищожна в тази сфера, затова надявам се тук да си помогнем :)
В момента тече процеса по регистриране на фирма ЕООД, остават още 4 дни и ще е активна в 'брра'..
Началния бизнес, с който ще започна е търговия на дребно или по-конкретно продажба на царевица на пара..
Сертификати, разрешителни (СУБХ) и прочие ще ми бъдат предоставени от франчайзодателя, единствено от мен се изисква тротоарното право да договоря.
Питах различни общини по имейл, но явно никоя община не ползва това животно и нямам отговор, явно ще започна да звъня скоро..
Все пак, някой ако е запознат какви документи ще са ми нужни за наемане на площ от тротоара и каква е процедурата по наема, ще бъде голяма помощ!

Поздрави!
dkosev
Нов потребител

Re: Търговия - тротоарно право

Мнениеот emilgrigorov » 26 Ное 2013, 01:39

Според местната общинска наредба ...
Като обичайна практика, изработвате схема за разполагане с определяне местоположението и заеманата площ (от правоспособен архитект); схемата се съгласува с КАТ и общинският орган по организация на движението ... може да се наложи и с градския транспорт.
Ако са Ви необходими ток, вода ... това също следва да е включено в схемата. Съгласува се със съответните дружества, договори за присъединявания ...

След това схемата се съгласува с главния архитект на общината.
Следва заявление до кмета ... и после, никой не може да ви каже. Или ще разрешат, или - не.
Ако разрешат - определят наемната цена, договор за наем ... варена царевица.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Назад към Търговско право