начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

права при наследяване на поименни акции

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

права при наследяване на поименни акции

Мнениеот ko4o4 » 22 Окт 2014, 13:57

Здравейте, Колеги.
Моля да ми отговорите на следния въпрос:
Кога наследниците по закон придобиват правата върху поименни акции - от момента на откриване или приемане на наследството, или от друг момент? Кога придобиват права на акционери и могат да участват в ОС?
ko4o4
Младши потребител

Re: права при наследяване на поименни акции

Мнениеот ko4o4 » 22 Окт 2014, 14:17

"наследниците по закон придобиват правата върху безналични акции не от момента на откриване или приемане на наследството, а от момента на регистрацията им като акционери в Ц. Д., т.е. само регистрираните притежатели на безналични акции имат права на акционери" - реш. No 38/11.06.2010 Апелативен съд Бургас

п.п. мисля, че това е отговора на въпроса ми - съгласни ли сте?
ko4o4
Младши потребител

Назад към Търговско право