- Дата и час: 23 Ное 2024, 21:10 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Помоооощ оплетах се
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
86 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Помоооощ оплетах се
Мдаа всичко е ясно.Яко копърки , ама всеки си пати от акъла.
Но и моята версия , защо нотариуса е сгрешил в моята история стана на пух и прах , след като явно и този е сгрешил , въпреки че му е обяснено какво искат хората.След това класическата схема счетоводител моята дъщеря работи при едни адвокати и т.н.
Както и да е!
Никаква каша няма , има некомпетентно свършена работа , лесно поправима(за съжаления свързана с още загуба на време) , надявам се да не сте давали повече пари , а виновните лица да са си платили грешките ,макар че не вярвам.И в бъдеще си ангажирайте адвокат лично (и то преди нотариуса ), а не чрез счетоводителката , дето има една дъщеря , дето работи при едни адвокати!
Успех!
Но и моята версия , защо нотариуса е сгрешил в моята история стана на пух и прах , след като явно и този е сгрешил , въпреки че му е обяснено какво искат хората.След това класическата схема счетоводител моята дъщеря работи при едни адвокати и т.н.
Както и да е!
Никаква каша няма , има некомпетентно свършена работа , лесно поправима(за съжаления свързана с още загуба на време) , надявам се да не сте давали повече пари , а виновните лица да са си платили грешките ,макар че не вярвам.И в бъдеще си ангажирайте адвокат лично (и то преди нотариуса ), а не чрез счетоводителката , дето има една дъщеря , дето работи при едни адвокати!
Успех!
Последна промяна REVOLUTION на 12 Яну 2011, 22:07, променена общо 1 път
- REVOLUTION
- Активен потребител
poli_g написа:...п.п. Лекси, - влез в сайта, като снемеш анамнезата, ще си наясно с лечението...
Влязох
Явно едната покупко-продажба на ДД, промяна на предмета на дейност, освобождаване и заличаване на управител нов управител, е била целта. Много ми хареса договора за прехвърляне на търговско предприятие , препоръчвам го на Революцията, но имам чувството, че вече е виждал такъв
Господине, проблемът Ви е решим, но не във форум. Наистина ли сте ангажирали "адвокати" за тази услуга /навсякъде използвате множествено число, което още повече ме озадачава /? Ако е така, просто не знам как ще Ви прозвучи съвета ми да ангажирате адвокат, за да се преодолее проблемът, но друг не мога да Ви дам. Сам няма да успеете, защото, видно от постовете Ви, нямате идея какво правите /сте направил. Дори да успеем тук да ви разясним разликата между покупко-продажба на ДД и ТП, в което се съмнявам, с това проблемът Ви не се изчерпва. Трябва и едни хартийки да се изготвят, че и друг, освен Вас да ги подпише, някои пред нотариус, други - не и т.н. Ако наистина сте платили за "услугата", която сте получили - гонете до допука тези "услужливи" хора.
-
lexy21 - Активен потребител
Благодаря за бързите отговори! Значи първо използвам адвокати понеже така ми ги представят на мен пак казвам аз лично не съм се виждал с тези хора, но утре ще направя нужното да се видя. Единственото което съм платил сега след получения отказ е малко над 100 лв при нотариус за договор за продажба на дружествени дялове, договор за прехвърляне на дружествени дялове и там още разни образци нужни за тази пререгистрация. След което подписах аз и продавача още разни "хартиики" които нямали нужда от нотариална заверка и платих още 52лв за някакви държавни такси които ми изгорели след отказа първия път... :@ В общи линии това е аз наистина не искам такава помощ тука в сайта с която да тръгна да се оправям сам просто искам да събера мнението на повече професионалисти тъй като наистина съм много бос в тази сфера аз се занимавам с яхти далечни плавания и малки круизи капитан съм и сега за първи път реших да правя нещо на своя глава без да се консултирам предварително с моя си адвокат с когото работя дълги години (просто в момента отсъства временно е в чужбина ) за което си плащам за грешките просто не очаквах нещо толкова елементарно да ми съсздаде такива проблеми а и за пръв път чувам за тези така наречени от вас копърки може би най- голямата ми грешка беше че се предоверих на хората ....
- valeri_bel
- Младши потребител
[quote="poli_g"]
`що не напишете имената на колегите?
Гледам, че някой от вас които са много компетентни нещо ме изкарват едва ли не, че лъжа или и аз незнам, но аз вече се извиних че може изказванията ми да са малко смешни погледнати от хора които са в тази материя просто аз се опитвам да пресаздам глупостите които ми наговарят ваши колеги АЗ НЕ СЪМ ЮРИСТ колкото до имената ще ви ги кажа веднага щом ги науча най-вероятно утре пак казвам аз с тези "АДВОКАТИ" не съм имал никакъв физически контакт те движат документите със счетоводителката !!! Колкото до името на нотариуса той се казва Антони Гетов офиса му се намира на бул. Васил Левски номер 51А (ако не ме лъже паметта за адреса). Така че не ако искате да помогнете заповядайте а ако ще се заяждате по добре си спестете коментарите
ВСЕ ПАК НЕМОЖЕ ЧОВЕК ДА ЗНАЕ ВСИЧКО НО МЕН ПОНЕ МОРЕТО МЕ Е НАУЧИЛО НА ЕДНО ДА ПОМАГАМ НА ЧОВЕК В НУЖДА БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КАКЪВ Е КОМПЕТЕНТЕН ИЛИ НЕ, ЗАЩОТО УТРЕ АЗ МОГА ДА БЪДА НА НЕГОВО МЯСТО И ТО СЕ СЛУЧИ СЕГА АЗ СЪМ В ЧУЖДИ ВОДИ И МОЛЯ ЗА ПОМОЩ, НО ЗАПОЧВАМ ДА СЪЖЕЛЯВАМ ЗА КОЕТО ....
`що не напишете имената на колегите?
Гледам, че някой от вас които са много компетентни нещо ме изкарват едва ли не, че лъжа или и аз незнам, но аз вече се извиних че може изказванията ми да са малко смешни погледнати от хора които са в тази материя просто аз се опитвам да пресаздам глупостите които ми наговарят ваши колеги АЗ НЕ СЪМ ЮРИСТ колкото до имената ще ви ги кажа веднага щом ги науча най-вероятно утре пак казвам аз с тези "АДВОКАТИ" не съм имал никакъв физически контакт те движат документите със счетоводителката !!! Колкото до името на нотариуса той се казва Антони Гетов офиса му се намира на бул. Васил Левски номер 51А (ако не ме лъже паметта за адреса). Така че не ако искате да помогнете заповядайте а ако ще се заяждате по добре си спестете коментарите
ВСЕ ПАК НЕМОЖЕ ЧОВЕК ДА ЗНАЕ ВСИЧКО НО МЕН ПОНЕ МОРЕТО МЕ Е НАУЧИЛО НА ЕДНО ДА ПОМАГАМ НА ЧОВЕК В НУЖДА БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КАКЪВ Е КОМПЕТЕНТЕН ИЛИ НЕ, ЗАЩОТО УТРЕ АЗ МОГА ДА БЪДА НА НЕГОВО МЯСТО И ТО СЕ СЛУЧИ СЕГА АЗ СЪМ В ЧУЖДИ ВОДИ И МОЛЯ ЗА ПОМОЩ, НО ЗАПОЧВАМ ДА СЪЖЕЛЯВАМ ЗА КОЕТО ....
- valeri_bel
- Младши потребител
Сега, колеги... В конкретния случай и питащият не е наясно какво е направил... Защото едно е да купиш търговско предприятие, друго е да купиш 100% от дружествените дялове.
- chandra
- Потребител
Значи определено знам какво исках да направя след което се оставих в ръцете на уж компетентните помощнички на нотариус Гетов след което наистина незнам какво направих и ще бъда благодарен ако някой с две по прости думи ми обясни каква е разликата между това което направих в началото а именно покупка на търговско предприятие и това което направих днес покупка на 100% от Дружествените дялове
- valeri_bel
- Младши потребител
chandra написа:Сега, колеги... В конкретния случай и питащият не е наясно какво е направил... Защото едно е да купиш търговско предприятие, друго е да купиш 100% от дружествените дялове.
Ами това на всички ни е ясно. Както ни е ясно и, че на човека това не му е ясно и никой не го упреква за това, защото просто не му е работа. Следва обаче да е ясно на "адвокатите", които са сътворили това произведение на правното изкуството за негова сметка. И имената на такива хора трябва да се знаят, за да не страдат други като него, а и имиджът на професията като цяло.
-
Капитане, не съм на вашия кораб, че да ми давате тон в живота. Нали.
Че нещо напоследък взе да ми додява.
Пускате тема, давате входящ номер( снощи прочетох сагата- всеки файл) и твърдите, че адвокати са изготвили тази каша....
Първо: ако ще ви представлява адвокат- нотариално удостоверяване е ненужно- упълномощавате адвокат( данните ни ги има отколе заложени в тея регистри)- от там насетне нещата са ок.
Второ: погледнах ви отново досието- няма промяна, но един личен съвет, незадължителен, - ако наистина имате желание да работи търговското дружество, без проблеми в бъдеще - сменете тая кифла счетито. Сега. Освен ако не искате да толерирате непочтеността. Да обясня ли детайлно защо ви е излъгала и как ви лъже и сега?
За толкоз лесно постижими неща ви е въвлякла в чудеса.
п.п. Нотариуса няма никаква вина.
Пускате тема, давате входящ номер( снощи прочетох сагата- всеки файл) и твърдите, че адвокати са изготвили тази каша....
Платих 200 лв на адвокати да изготвят и подадат документите за пререгистрацията на фирмата това което се получи или по точно това което аз разбрах което ми обясниха с думи просто е че аз (представляван от тези адвокати) искам да си пререгистритам фирмата по молба а са подадени документи в агенцията за прехвърляне на дружествени дялове след което е получен отказ.
Първо: ако ще ви представлява адвокат- нотариално удостоверяване е ненужно- упълномощавате адвокат( данните ни ги има отколе заложени в тея регистри)- от там насетне нещата са ок.
Второ: погледнах ви отново досието- няма промяна, но един личен съвет, незадължителен, - ако наистина имате желание да работи търговското дружество, без проблеми в бъдеще - сменете тая кифла счетито. Сега. Освен ако не искате да толерирате непочтеността. Да обясня ли детайлно защо ви е излъгала и как ви лъже и сега?
Явно едната покупко-продажба на ДД, промяна на предмета на дейност, освобождаване и заличаване на управител нов управител, е била целта.
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа::roll: Капитане, не съм на вашия кораб, че да ми давате тон в живота. Нали.
Пускате тема, давате входящ номер( снощи прочетох сагата- всеки файл) и твърдите, че адвокати са изготвили тази каша....Платих 200 лв на адвокати да изготвят и подадат документите за пререгистрацията на фирмата това което се получи или по точно това което аз разбрах което ми обясниха с думи просто е че аз (представляван от тези адвокати) искам да си пререгистритам фирмата по молба а са подадени документи в агенцията за прехвърляне на дружествени дялове след което е получен отказ.
Второ: погледнах ви отново досието- няма промяна, но един личен съвет, незадължителен, - ако наистина имате желание да работи търговското дружество, без проблеми в бъдеще - сменете тая кифла счетито. Сега. Освен ако не искате да толерирате непочтеността. Да обясня ли детайлно защо ви е излъгала и как ви лъже и сега?Явно едната покупко-продажба на ДД, промяна на предмета на дейност, освобождаване и заличаване на управител нов управител, е била целта.
НИЩО ЛИЧНО ВИЕ СЕ ЗАЯДОХТЕ С МЕН
Незнам дали ме разбирате правилно, но аз казах че не съм компетентен и досега не съм извършвал такава дейност вината ми е там, че се предоверих на някаки хора които не познавам и които са ваши колеги. Това че Вие сте проверили там по входящия номер ОК радвам се , НО ако ме наричате лъжец заповядайте утре с мен при счетоводителката от която трябва да взема адреса на офиса на тези "адвокати" и да се уверите, че това което пиша не си го смуча от пръстите и без това ми дойде до гуша от разправии а до колкото разбрах вие сте компетентна да направите това което аз искам и ако имате желание пишете ми на лично да уточним хонорара който искате и времето за което можете да ми свършите работа ....
- valeri_bel
- Младши потребител
Никой не Ви нарича лъжец! Не знам защо разчитате така поста на Поли... Аз поне не го чета така Никой не Ви напада или обвинява в нещо...Защо се сърдите на хората, които Ви казват, кой Ви е подвел?
-
Много мило, благодаря. Оценявам възможността да мога да заявя, че нямам клиенти от нета, и предпочитам така да си остане. Не е лично отношение, моля!, а въпрос на принцип.
Според мен всички писали в темата колеги могат да укажат помощта от която имате нужда.
Не съм ви нарекла лъжец! Вие заявихте, че сте платил на вашите адвокатИ, но спестихте вчера факта, че реална среща с такива не сте осъществил( вариации счетоводител- дъщеря- адвокат..са от днес).
Има разлика между вчерашното ви твърдение и днешното изявление.
Отделно- при проверка установявам, че на заявленията има нотариално удостоверяване, което се ползва, за да се заобиколи нормата от различни субекти предоставящи услуги разни( вкл. и счетита, да ме прощават)... няма какво да ви обяснявам и на вас търпението се е спряло до козирката на капитанската шапка - та в този смисъл, разбирам.
А не ви е работа да имате знание за всичко- има хора, които срещу възнаграждение да свършат съответната работа, но и да носят отговорността за резултата, така щото в регистърното производство може да се ангажира такава.
Та, защитете интересите си и успех в дейността. Важното е, че проблемът е поправим.
Според мен всички писали в темата колеги могат да укажат помощта от която имате нужда.
Не съм ви нарекла лъжец! Вие заявихте, че сте платил на вашите адвокатИ, но спестихте вчера факта, че реална среща с такива не сте осъществил( вариации счетоводител- дъщеря- адвокат..са от днес).
Има разлика между вчерашното ви твърдение и днешното изявление.
Отделно- при проверка установявам, че на заявленията има нотариално удостоверяване, което се ползва, за да се заобиколи нормата от различни субекти предоставящи услуги разни( вкл. и счетита, да ме прощават)... няма какво да ви обяснявам и на вас търпението се е спряло до козирката на капитанската шапка - та в този смисъл, разбирам.
А не ви е работа да имате знание за всичко- има хора, които срещу възнаграждение да свършат съответната работа, но и да носят отговорността за резултата, така щото в регистърното производство може да се ангажира такава.
Та, защитете интересите си и успех в дейността. Важното е, че проблемът е поправим.
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:[size=85]...установявам, че на заявленията има нотариално удостоверяване, което се ползва ...
не от адавокати... Вие, в крайна сметка, подписахте ли пълномощно на адвокат?
-
Господине... отидете при адвокат с всички документи, които имате.
Намерете продавача на фирмата, защото ще ви е необходим. Просто ще загубите един ден, за да подпишете няколко докумнета, че и да прескочите до нотариуса /някой друг/.
п.п. Сменете счетоводителката. Некомпетентна е.
Намерете продавача на фирмата, защото ще ви е необходим. Просто ще загубите един ден, за да подпишете няколко докумнета, че и да прескочите до нотариуса /някой друг/.
п.п. Сменете счетоводителката. Некомпетентна е.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
valeri_bel написа:...ако имате желание пишете ми на лично да уточним хонорара който искате и времето за което можете да ми свършите работа ....
Аз също съм компетентен да Ви свърша работата /прочетете ми постовете и ще се убедите, че не съм "копърка"/ - хонорарът ми за това е 2000 /две хиляди/ лева. Пишете ми на ЛС ако сте съгласен, за да уточним детайли! Това си е сериозна оферта - не се бъзикам никак даже!
Поздрави!
П.П.: И за другия път да знаете - първо се ходи при адвокат /лично!!!/. Как да сте сигурни, че човекът е адвокат? - поискайте му адвокатска карта и гледайте да има печат за съответната година! Едва след адвоката идват нотариус и счетоводител.
Моите уважения към Нотариусите, но не им е в компетенциите да Ви консултират и да Ви изготвят документи за прехвърляния на дружества - те само заверяват подписите ... та за това се е случило, че нещо не сте се разбрали
Моите уважения и към счетоводителите, но ако искат да помогнат в случаи като този, просто дават тел. или адрес на някой познат адвокат, за да се разбере клиентът с него ...
- inspectora
- Активен потребител
поискайте му адвокатска карта и гледайте да има печат за съответната година!
Инспекторе... новата ми адвокатска карта е като личните карти- там печати не се поставят. ( от което съдебна охрана е в лек смут )
- Гост.
- Старши потребител
Целият проблем е, според мен в това, че копърките са заявили прехвърляне на дялове, а не продажба на предприятие, затова и отказът. Но по принцип, капиталът на дружеството, се прехвърля с прехвърлянето на търговското предприятие, т.к. е част от активите. Но за да се промени собствеността върху дружеството, т.е. върху името, трябва да бъдат прехвърлени дяловете и да се заличи старият собственик. Защото в противен случай, ти си оставаш с едно голо предприятие, с една лична собственост, а старият собственик на ЕООД-то може да си продължи дейността му, ако си внесе отново капиталът, който ти е продал. За мен, лично, ти не си обяснил какво искаш на нотариуса. Нека някой да ме поправи ако не съм прав.
- monz67
- Младши потребител
monz67 написа:Целият проблем е, според мен в това, че копърките са заявили прехвърляне на дялове, а не продажба на предприятие, затова и отказът. Но по принцип, капиталът на дружеството, се прехвърля с прехвърлянето на търговското предприятие, т.к. е част от активите. Но за да се промени собствеността върху дружеството, т.е. върху името, трябва да бъдат прехвърлени дяловете и да се заличи старият собственик. Защото в противен случай, ти си оставаш с едно голо предприятие, с една лична собственост, а старият собственик на ЕООД-то може да си продължи дейността му, ако си внесе отново капиталът, който ти е продал. За мен, лично, ти не си обяснил какво искаш на нотариуса. Нека някой да ме поправи ако не съм прав.
Къде е написано, че фирмата има САМО едно търговско предприятие?
И... въобще къде е написано, че с прехвърляне на предприятието се прехвърля цялта фирма? Или пък, че предприятие=капитал...? Продажбата на търговско предприятие има за цел не прехвърляне на собственост на фирма, а прехвърлянето на разработения бизнес м/у търговци.
Продаването на работеща фирма не е продажба на предприятие. С продажбата по чл.15 се цели по-скоро данъчният ефект, а не юридическия.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
poli_g написа:поискайте му адвокатска карта и гледайте да има печат за съответната година!
Инспекторе... новата ми адвокатска карта е като личните карти- там печати не се поставят. ( от което съдебна охрана е в лек смут )
Е аз още не съм си подал молбата за нова и докато пиша си мисля за моята карта как изглежда
Иначе да - подвдох го човека.
Да гледа картата и дали има стикера за съответната година
Последна промяна inspectora на 13 Яну 2011, 12:59, променена общо 1 път
- inspectora
- Активен потребител
poli_g написа:поискайте му адвокатска карта и гледайте да има печат за съответната година!
Има , има.Е не печати , но кръгло станиолче ,което се залепя на гърба срещу надписа валидност.Върху кръгчето има годината 2011 и холограмки на ВАС , залепва се както досега с полагането на печата- в колегията , след като се платят вноските за 2010г.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Целият проблем е, че не е отишъл при адвокат, а е ползвал сътрудник на нотариус (който в най-добрия случай може да е студент, но не и адвокат)... Така, че сърдете се господине на себе си! Нотариусът удостоверява подписи, личното ми мнение е, че на нотариуса не му е работа да пише договори и да се занимава с прехвърляне на търговско предприятие респ. на ДД.
- chandra
- Потребител
86 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|