Здравейте!
Първо моля да ме извините, че "активирам" стара тема.
Моля ви за малко помощ относно действията, които следва да предприема.
Та, баща ми има ЕТ и към момента фирмата е "замразена", не е регистриран по ДДС и не е пререгистрирана. Аз искам да си отворя ЕООД и да изкупя или чрез дарение /ако има такава опция/. Целта е ЕТ-то да бъде заличена, затворена, отписана или както там е термина т.е да не съществува.
Благодаря предварително!
- Дата и час: 23 Ное 2024, 12:16 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Изкупуване на ЕТ от ЕООД
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
47 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: Изкупуване на ЕТ от ЕООД
Не е нужно да го купувате(придобивате) предприятието на ЕТ , за да заличите последното.Ако само това е целта(заличаването на ЕТ) ще си отворите само повече разходи.Може спокойно , самостоятелно да се заличи ЕТ , обърнете се към адвокат ,който да ви извърши процедурата.
- REVOLUTION
- Активен потребител
REVOLUTION, Благодаря за отговора.
Прощавайте за невежеството, може ли да ми опишете с няколко думи,
каква е процедурата за заличаването.
/с описаното в предният ми пост презумцията ми беше да се избегне ревизия и т.н./
/с описаното в предният ми пост презумцията ми беше да се избегне ревизия и т.н./
- luksi
- Нов потребител
luksi написа:REVOLUTION, Благодаря за отговора.
Няма гаранция , че няма да има ревизия-нито при изкупуване от вашето ЕООД , нито с обикновенното заличаване.Зависи дали ще попаднете в таргет групата на НАП.Ако фирмата е дребна , съответно ако е равивала дейност е плащано осигуровки , най-вероятно няма да се занимават с Вас.
Процедурата е да се вземат две удостоверения.Едно от НАП по чл.77 ДОПК и едно по чл.5 ал.10 от КСО.Същевременно се подготвят и документите за пререгистрация.Накрая като всичко е готово се пускат 2 заявления по образец(А1) , с който се извършва пререгистрация и заличаване.
Това е накратко.
- REVOLUTION
- Активен потребител
REVOLUTION, Благодаря Ви!
- luksi
- Нов потребител
alegrina страхотен пост наистина много се посмях.
Все още смятам че имам чувство за хумор и явно трябва да приема че не съм юрист, но предпочитам да се съмнявам в качествата си на юрист отколкото да изгубя чувството си за хумор.
на тези като мен дето не се занимават с търговско право и винаги им е ад да публикуват каквото и да е в ТРегистър ето Ви нещо полезно:
http://www.trudipravo.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=431:ep15&catid=41:epitkp&Itemid=54
Все още смятам че имам чувство за хумор и явно трябва да приема че не съм юрист, но предпочитам да се съмнявам в качествата си на юрист отколкото да изгубя чувството си за хумор.
на тези като мен дето не се занимават с търговско право и винаги им е ад да публикуват каквото и да е в ТРегистър ето Ви нещо полезно:
http://www.trudipravo.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=431:ep15&catid=41:epitkp&Itemid=54
- pitasht
- Активен потребител
Имам следния въпрос: удостоверението за уведомяване на териториалната дирекция на Националната агенция по приходите по чл. 77, ал. 1 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс има ли срок на валидност? Например ако е получено от НАП през април, а нотариалната заверка на договора и подаването на заявлението в ТР е в декември?
- rossita77
- Младши потребител
47 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
|
|