Накратко: много тесен, специализиран и малък (може би няколко десетки хиляди лева оборот на година) пазар на определен вид любителски стоки (нека не споменавам кокво точно, ако позволите). До скоро една (американска) марка от тези стоки се внасяше от двама вносители и се разпространяваше независимо от тях.
След спечелване на конкурс за доставка на стоки от тази марка от единия вносител другия вносител си издейства сертификат за Exclusive national distributor от немския представител на марката от името на американския производител, с което поставя спечелилия в положение да не може да изпълни договора.
Доколкото знам "губещият" си има вече адвокат и ще си действа, но на мен като любител, ползващ такива стоки ми е интересно в кои нормативи да се запозная с третирането на въпроса за ексклузивни или изключителни права и позволява ли го нашето законодателство това? Наистина ли може с такова ексклузивно право да забраниш на конкурента да продава същите стоки?
- Дата и час: 27 Ное 2024, 16:07 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Ексклузивно право за продажба на...
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Ексклузивно право за продажба на...
Силно се вълнувам и аз от темата. До колкото знам има такава европейска Директива, но не я намирам цял ден, пада здраво търсене. Ще следя темата.
-
deforse - Младши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|