начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

Моля за консултация

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за консултация

Мнениеот jenibeni » 27 Апр 2010, 03:49

Здравейте, дами и господа!
Моля, ако някой желае, да ми даде съвет за следната ситуация: Имам регистрирано ЕТ, от което спешно ми се налага да се освободя. Единствен актив на фирмата е движимо имущество с оценка 100 лв. Интересува ме кой начин е по-добър, по-евтин и по-бърз - закриване или прехвърляне. Какво трябва да направя с имуществото в случай, че се налага закриване? Ако трябва да прехвърлям или както там е терминът, ще трябва ли съгласие на съпруга? Проблемът е, че за периода, през който е осъществявана дейност, имам задължения към НАП/НОИ. Какво ще стане с тях? Искам да ги платя, но в момента не мога да си позволя дори консултация с адвокат.
Предварително благодаря на всеки, който прояви разбиране.
jenibeni
Нов потребител

Re: Моля за консултация

Мнениеот REVOLUTION » 27 Апр 2010, 08:11

При прехвърляне на търговското предприятие на ЕТ (това е юридическия превод на прехвърляне на ЕТ) Вие ще продължавате да сте ЕТ , просто ще се прехвърлили всички права , задължения(за които обаче ще отговаряте солидарно с купувача) и фактически отношения.Заличаването на ЕТ не е скъпа и е сравнително бърза процедура.Зависи колко Ви забавят в НОИ , за да си вземете едно удостоверение по КСО , но горе долу се чака 14 дни.Данъчните ще разберат , че заличавате фирмата.И от тях трябва да се вземе едно удостоверение.Дали ще предприемат нещо принудително-зависи от размера на задълженията. :)
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 03 Юли 2010, 16:14

jenibeni,
включете си личните съобщения.
Потребителски панел, настройки на форума- искам да получавам лични съобщения- изпрати.

Ужасно завишен е! 8)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот savov_at » 03 Юли 2010, 23:37

плати си задълженията иначе няма да се отървете... и документи за заличаването на ЕТ-то няма да са пълни.НАП и НОИ ще направят предписание,няма начин и дадат срок.
savov_at
Нов потребител

Мнениеот jenibeni » 04 Юли 2010, 00:00

Засега този проблем отпадна - ставаше въпрос за започване на държавна работа, но при тези повсеместни съкращения, нямах шанс. Благодаря на всички, които откликнаха.
jenibeni
Нов потребител

Назад към Търговско право