Здравейте!
Случаят е такъв:
през 2008 год. се срещнах с позната, която ми предложи застраховка живот с инвестиционен характер за срок от 30 год.. Т.е застраховаш се и сумата, която се натрупва КД я инвестират и за срока на договора получаваш някакъв дивидент, от това че те оперират с парите ти. Тъй като не разполагах с цялата сума за застраховката 1200лв, тя ми предложи да внасям по 50лева на месец в продължение на две години и ми обясни, че за оставащите 28 години няма да внасям, защото дивидента който ми дължат ще покрива вноската. НАЙ-ВАЖНОТО Е ЧЕ КАЗА, ЧЕ МОГА ДА СЕ ОТКАЖА ОТ ДОГОВОРА СЛЕД ВТОРАТА ГОДИНА, КАТО СИ ВЗЕМА ПАРИТЕ-1200ЛВ, НО БЕЗ ДИВИДЕНТ.
и СЕГА какво се оказа
Двете години изтичат, аз превеждах 50лв всеки месец, а никой никаква информация през тия 2 години не ми даде къде са парите ми, колко са с натрупването, в какви финансови операции участват и др. Търсеха ме само да ми кажат, че съм закъсняла с плащането.
Като им казах, че искам да прекратя договора те отговориха Да, но ще получите само 570 лв.
Няма да се оплаквам повече. Едва ли някой ще може да помогне, но искам ДА ПРЕДПАЗЯ ДРУГИ ХОРА ДА НЕ БЪДАТ ИЗЛЪГАНИ ОТ ТАЗИ ФИРМА, КОЯТО ВСЪЩНОСТ Е ПИРАМИДА. Аз ще опитам да се боря, но неразбирам нищо от застрахователно право, а и се предоверих на техният консултант.
Ако някой е в същото положение и прочете това съобщение, моля да се свърже с мен. Мисля, че ако подадем колективен иск имаме по- голям шанс да си вземем Нашите пари. От тях нищо неискам само да не ме крадат. Моят GSM 0888249584, skype vasileva-demirevi. Поздрави!
- Дата и час: 27 Ное 2024, 20:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Искам помощ по повод на КD-Life застравхователно дружество
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Искам помощ по повод на КD-Life застравхователно дружество
Госпожо, доколкото разбирам от написаното от Вас сте сключили застраховка живот, свързана с инвестиционен фонд, уредена в чл.241 от Кодекса за застраховането : "Чл. 241. При застраховка "Живот", свързана с инвестиционен фонд, застрахованото лице носи риска от инвестицията на математическия резерв в избраните от него активи, доколкото не е уговорено друго."
След изтичането на две години, при условие че редовно сте изплащали премиите имате право на т.нар. откупна стойност - "Чл. 240. (1) При застраховка "Живот" по искане на застрахования застрахователят е длъжен да плати откупната стойност по застрахователния договор, ако от началото на периода на застрахователното покритие са изминали поне две години и са платени всички премии за този период. Откупната стойност се плаща от застрахователя в 20-дневен срок от поискването.
(2) В застрахователния договор трябва да бъдат посочени условията, при които застрахованият може да иска заплащане на откупната стойност, както и размерът й за всяка година от срока на договора." Цитираната разпоредба пак е Кодекса за застраховането. Какво пише по този въпрос в договора Ви? Имате право на сумата, посочена в него като откупна стойност, определена по начин посочен в договора. А това какво Ви е казала познатата при сключването на договора, за да Ви мотивира да го сключите, е ирелевантно, но може да послужи като основание за унишожаване на сделката поради измама по правилата на Закона за задълженията и договорите. Последното обаче, е трудно доказуемо, би отнело време и е необходимо да използвате адвокатска помощ, а и като разноски ще надмине по размер претендираните от Вас суми.
Успех!
След изтичането на две години, при условие че редовно сте изплащали премиите имате право на т.нар. откупна стойност - "Чл. 240. (1) При застраховка "Живот" по искане на застрахования застрахователят е длъжен да плати откупната стойност по застрахователния договор, ако от началото на периода на застрахователното покритие са изминали поне две години и са платени всички премии за този период. Откупната стойност се плаща от застрахователя в 20-дневен срок от поискването.
(2) В застрахователния договор трябва да бъдат посочени условията, при които застрахованият може да иска заплащане на откупната стойност, както и размерът й за всяка година от срока на договора." Цитираната разпоредба пак е Кодекса за застраховането. Какво пише по този въпрос в договора Ви? Имате право на сумата, посочена в него като откупна стойност, определена по начин посочен в договора. А това какво Ви е казала познатата при сключването на договора, за да Ви мотивира да го сключите, е ирелевантно, но може да послужи като основание за унишожаване на сделката поради измама по правилата на Закона за задълженията и договорите. Последното обаче, е трудно доказуемо, би отнело време и е необходимо да използвате адвокатска помощ, а и като разноски ще надмине по размер претендираните от Вас суми.
Успех!
- beata
- Младши потребител
Re: Искам помощ по повод на КD-Life застравхователно дружество
не мога да се включа в колективен иск
(не съм пострадал)
но вдигам темата, защото е крайно време в България да се породи това движение - завеждане на колективен иск срещу Свинята-измамница за нечестни търговски практики и каквото още ви хрумне.
къде са адвокатите, специалисти в набиране на клиенти за колективни искове!
а!?
къде са адвокатите които искат такса от 5лв за включване към колективен иск?
а?!
къде са адвокатите които могат да не искат такса, а примерно процент от обезщетението, което знаят че ще получат, защото всички дела са аналогични!
а?!
някой не може ли да измисли нещо, и това знание което е демонстрирано от BEATA не се трансформира в ЛЕСНО достъпно правосъдие
защото последното изречение показва едно фундаментална НЕСПРАВЕДЛИВОСТ
"делото като разноски ще намине по размер претендираните от Вас суми"
самия факт на тази реалност показва едно - ПРАВОСЪДИЕ НЯМА!
(айде бе, мама му стара, юристиии! пари не ви ли се правят? не ви ли се става милионери с един колективен иск за 5 млн срещу Застраховател "Измамника" АД да речем)
(...да не забравите да ги съдите за причинени душевни страдания :Р )
(...и за измама...)
(...и квото още се сетите...)
(не съм пострадал)
но вдигам темата, защото е крайно време в България да се породи това движение - завеждане на колективен иск срещу Свинята-измамница за нечестни търговски практики и каквото още ви хрумне.
къде са адвокатите, специалисти в набиране на клиенти за колективни искове!
а!?
къде са адвокатите които искат такса от 5лв за включване към колективен иск?
а?!
къде са адвокатите които могат да не искат такса, а примерно процент от обезщетението, което знаят че ще получат, защото всички дела са аналогични!
а?!
някой не може ли да измисли нещо, и това знание което е демонстрирано от BEATA не се трансформира в ЛЕСНО достъпно правосъдие
защото последното изречение показва едно фундаментална НЕСПРАВЕДЛИВОСТ
"делото като разноски ще намине по размер претендираните от Вас суми"
самия факт на тази реалност показва едно - ПРАВОСЪДИЕ НЯМА!
(айде бе, мама му стара, юристиии! пари не ви ли се правят? не ви ли се става милионери с един колективен иск за 5 млн срещу Застраховател "Измамника" АД да речем)
(...да не забравите да ги съдите за причинени душевни страдания :Р )
(...и за измама...)
(...и квото още се сетите...)
- glasotnaroda
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|