начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Незная нужна ли е регистрация?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Незная нужна ли е регистрация?

Мнениеот jesika-2 » 22 Юни 2010, 13:04

Това с което мисля да се захвана е изработка на поздравителни картички,не си мисля да е бизнес, а просто да се опитам да си изкарам допълнително някой лев от хобито ми.Трябва ли да имам някаква регистрация(все пак ако изкарам нещо то ще е в рамките на 50-100 лева ) стига да се съгласят книжарници или цветарски магазини да изложат нещата ми. Навсякъде нещата имат на гърба произведено от ... та затова ми е въпроса.
jesika-2
Нов потребител

Re: Незная нужна ли е регистрация?

Мнениеот juristt » 22 Юли 2010, 17:17

Хм, на произведено от .... не е нужно да си пишете ЕГН-то, адреса и телефона, ако става дума за 50 - 100 лева на месец, предполагам че книжарниците няма ви искат регистрация като търговец, фактури и прочие. А дори и да искат да си документира покупката могат да го направят с вас с договор като физическо лице, въпроса че тогаав ще трябва да подавате данъчни декларации (годишни) и пр. и евентуално да плащате и данък.
Т.е. говорете с книжарнициет където ще ги давате - дали те ще искат нещо.
juristt
Младши потребител

Re: Незная нужна ли е регистрация?

Мнениеот SashkoS » 28 Юли 2010, 18:51

Аз бих предложил да говори с адвокат и счетоводител.
Като искате нещата да са законни, консултирайте се с хора които познават законите.
Има много варианти - ЕТ, свободна професия, граждански договор... всеки вариант води до различни регистрации, разходи и данъци.
SashkoS
Потребител

Назад към Търговско право