начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Проблем в ООД-съвет?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем в ООД-съвет?

Мнениеот alexandar25 » 30 Юни 2010, 17:09

Здравейте, ще помоля за помощ относно казуса, който ще опиша по-долу за което предварително благодаря ;)

Съдружници в ООД- 5 физ.лица
Отношенията им се развалят и в резултат на което се сменя управителя. Новият такъв иска да приема по опис документите и ключовете за техниката, собственост на дружеството. Категорично му е отказано от стария управител и съдружник в момента.

Идеята ми е да се направи протокол от останалите 3-ма (разделени са 2 към 3 ;) ) с който да се поканят да предадат исканите документи.Не го ли направят да преминем към процедура по изключване на същите.

Други идеи?

Благодаря Ви,
Аватар
alexandar25
Потребител

Re: Проблем в ООД-съвет?

Мнениеот alexandar25 » 01 Юли 2010, 13:46

Моля ви, споделете мнения
Аватар
alexandar25
Потребител

Мнениеот milletti » 01 Юли 2010, 14:54

alexandar25 написа:
Идеята ми е да се направи протокол :arrow: /от решение на ОС, свикано по надлежния ред/от останалите 3-ма (разделени са 2 към 3 ;) ) с който да се поканят да предадат исканите документи.Не го ли направят да преминем към процедура по изключване на същите. :arrow: чл.126, ал.3, т. 2 ТЗ.

Други идеи?

Благодаря Ви,
От две злини, изберете по-интересната.
milletti
Потребител

Мнениеот alexandar25 » 01 Юли 2010, 15:34

Благодаря,

Доколкото разбирам от написаното от Вас, съм на прав път. Ако греша моля някой да ме поправи ;)

Хубав ден
Аватар
alexandar25
Потребител

Мнениеот alexandar25 » 05 Юли 2010, 12:27

Направихме не се явиха, не пожелаха да получат поканите за свикването на ОС, но ще помогнете ли със съвет как да вземем техниката за да може да се работи с нея? Към кой орган да се обърнем? Прокуратурата как би реагирала? Ще откаже да образува с мотив-гражданско правен спор или......?

И още едно питане имам. Бях чел решение в което е постановено, че протокол от ОС, с оглед на неговата валидност може да е подписан само от ПРОТОКОЛЧИК. Не е нужно всеки от съдружниците да го подписва. Вашето мнение какво е? ;)

Благодаря
Успешна седмижа
Аватар
alexandar25
Потребител

Назад към Търговско право