начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

пререгистрация на оод

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

пререгистрация на оод

Мнениеот smilyana » 11 Авг 2010, 13:01

Здравейте!
Имам нужда от съвет във връзка с пререгистрация на ООД. Обстоятелствата са следните:
ООД-то се състои от четирима съдружника: съдружник № 1 - ЕТ, на което собственик и управител е X; съдружник № 2 - физическо лице Y; съдружник № 3 - бащата на X; съдружник № 4 - съпругата на X. Управител на ООД - то е самият X.
На ЕТ е извършена пререгистрация. Съдружник № 2 (Y)през 2009 г. продава своите дялове на съдружник № 1 - ЕТ. А съдружник № 3 - бащата на X почива през м. юли 2010 г. И така, в последна сметка, към момента ООД-то има общо двама съдружника: ЕТ и съдружник № 4 - съпругата на X. Ясно, че трябва да се извърши пререгистрацията на ООД-то, но разполагам с УАС, в което са вписани и четиримата съдружника. Въпросът ми е: необходимо ли е издаване на ново УАктуалноС от Окръжния съд (фирмено отделение) за целите на пререгистрацията на ООД-то или с това, с което вече разполагам (извадено през 2009 г.) да подам заявлението в АВ за пререгистрацията, като на следващ етап подам документите за извършените промени? Ще бъда много благодарна, ако някой се ангажира да ми даде някакъв съвет и насока. Предварително благодаря!
smilyana
Нов потребител

Назад към Търговско право