начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

Регистрация на дружества!

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Регистрация на дружества!

Мнениеот kleemann » 21 Авг 2010, 17:38

Здравейте, извършвам регистрация, пререгистрация, ликвидация на всякакъв вид дружества в Агенция по вписванията, както и всякакви други действия, свързани с търговския и имотен регистър. Коректност и експресност на услугата.
kleemann
Нов потребител

Re: Регистрация на дружества!

Мнениеот kleemann » 21 Авг 2010, 17:58

Здравейте Poli_g, няма проблем да поема ликвидацията на дружеството ви, но все пак ще трябва да отидем на нотариус за някои от документите. Ако желаете, може да ме потърсите , за да
уговорим детайлите. Приятен ден!
Последна промяна kleemann на 21 Авг 2010, 22:44, променена общо 1 път
kleemann
Нов потребител

Мнениеот kleemann » 21 Авг 2010, 18:30

Здравейте отново! За да извърша ликвидацията, която отнема от 3 до 6 месеца, а понякога и повече, трябва да имам нотариално заверено пълномощно от вас. Освен него заявленията, които се подават в АВ също е необходимо да се заверят нотариално. Единствено не се заверяват, ако вие лично подадете заявлението, но както разбирам този вариант не е удачен.
Друга важна стъпка е снабдяването с удостоверение по чл. 5 от КСО, за което освен нотариално заверено пълномощно са необходими и счетоводни документи, включително ведомости и т.н.
Също така пълномощното е необходимо и за уведолмението по чл. 77 от ДОПК.
Вашето дружество пререгистрирано ли е или не? Питам, защото от това зависи дали ще има налагане на административна санкция или не.
kleemann
Нов потребител

Мнениеот donchev » 21 Авг 2010, 19:35

Здравейте, а годишни финансови отчети състявете ли и колко ще струва? Благодаря.
donchev
Потребител

Мнениеот kleemann » 21 Авг 2010, 19:48

Здравей Poli_g, необходимо е да пререгистрирате дружеството си до края на годината. В противен случай то ще бъде пререгистрирано служебно и след това служебно и ще се ликвидира. Лошото е, че при служебната пререгистрация и ликвидация има глоба /т.нар. административна санкция/.
Самата пререгистрация иначе не е сложна и става за малко повече от седмица, но отново се изисква нотариално заверено пълномощно и други документи.
Приятна вечер и се надявам да съм помогнал :)
kleemann
Нов потребител

Мнениеот kleemann » 21 Авг 2010, 19:50

Здравейте donchev, мога да ви свържа със съставители на финансови отчети, ако желаете. Аз не се занимавам, защото това е счетоводна работа, не юридическа, но както споменах мога да ви свържа. Приятна вечер !
kleemann
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 21 Авг 2010, 22:06

Както се казва: комплексно обслужване. :) Трябва да го добавите към логото си.

Юристи :wink: и счетоводители- подсигурени, от клиента се очаква да възложи работата.

kleemann написа:.... Освен него заявленията, които се подават в АВ също е необходимо да се заверят нотариално. Единствено не се заверяват, ако вие лично подадете заявлението :wink: , но както разбирам този вариант не е удачен. ....

Прав сте, не е удачен, така щото не сте адвокат.
Но бяхте така мил, че ще спра до тук.
Въпреки всичко- пожелавам успех в дейността ви. За всички има място под слънцето.

п.п. Един съвет, безплатен и юридически- никога не си давайте публично номера на мобилния- лесно сте откриваем.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот kleemann » 21 Авг 2010, 22:43

Извинявам се за създаденото неудобство на всички. Наистина това не е място за реклама или подобна дейност. Увлякох се, за което моля да буда извинен. Форумът е място само за помощ и ще се придържам към това.
kleemann
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 22 Авг 2010, 18:05

Обръщение към всички настоящи и бъдещи колеги, хванали се на бас относно моето участие в темата.

Колеги, с прискърбие Ви уведомявам ( а дали?!? :lol: ), че участието ми в темата бе мотивирано само и единствено от факта, да докажа на всички четящи тук, че "не всичко , което лети се яде".
Производство по пререгистрация на съществуващи търговци, регистрация на нови, ликвидация- книжата са изготвяни и заявени от мен, в качеството ми на адвокат.

Пиво не употребявам, но на моя приятел- двойна му се следва. :P

п.п. Отново поднасям извинения към автора на темата, така щото помислите ми бяха нечисти.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот palimsest » 22 Авг 2010, 18:10

Пиво, не!
Но в тия жеги, една сладоледена...няма да откажеш!

Изображение
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 22 Авг 2010, 18:13

:roll: Къде е тУртата, приятелю?

И една забележка: Моля, следващият път да договаряш по-голяма миза при облозите, за да има какво да се дели. :wink:
Забавно ми бе, но спирам спаменето в темата.
Приятна вечер на всички. :)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот vili_spasova » 22 Авг 2010, 18:42

Поли ..... :D
Хубаво се позабавлавахме, благодарим :lol:
Лека седмица желаем и поздрави /ти си знаеш от нашето село - на вашето/ :D
Не си въобразявай!
vili_spasova
Потребител

Мнениеот inspectora » 23 Авг 2010, 12:53

Здравейте, бих искал да си регистрирам командитно дружество с акции /или нещо такова беше като ми го обиасняваха/. Колко ще ми струва и колко време отнема и бихте ли се заели?
inspectora
Активен потребител

Назад към Търговско право