начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

регистрация на фирма на чужденец

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

регистрация на фирма на чужденец

Мнениеот viktor-124 » 22 Авг 2010, 23:06

Здравейте, може ли някой да ми отговори може ли да се регистрира ЕООД на името на чужденец. Човека е с турско гражданство. Какво трябва да се направи? Какви документи са необходими. Ще бъда много благодарен ако някой може да помогне с инфо.
viktor-124
Нов потребител

Re: регистрация на фирма на чужденец

Мнениеот DEKAH » 22 Авг 2010, 23:22

Може да се регистрира. Документите са АБСОЛЮТНО същите, ако човека е български гражданин.

Посъветвайте го да се обърне към юрист, който да му свърши работата. Така няма да се наложи да носите отговорност за евентуални грешки.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот viktor-124 » 23 Авг 2010, 22:40

Тази или този поли лил е сървър или кисне по цял ден във форума. Ако даваше и толкова компетентни отговори както следше въпросите цена нямаше да има. Това че съм работила в адвокатска кантора не означава, че съм адвокат. Ми то и помощницитеи пощальоните в една кантора ако кажат, че са адвокати то адвотаките щяха да са безрбой. Поли ли си или не не знам, но вместо веднага да отговаряш с реплика отговори на въпроса, ако не знаеш просто не се први на интересна. И все пак ако някой може да ми каже може ли да се регистрири фирма на чужденец, който не гражданин на ЕС Благодарности.
viktor-124
Нов потребител

Мнениеот Melly » 23 Авг 2010, 23:30

viktor-124 написа:.....И все пак ако някой може да ми каже може ли да се регистрири фирма на чужденец, който не гражданин на ЕС
Благодарности.

Може. Не че колегите казаха нещо различно. :idea:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот viktor-124 » 24 Авг 2010, 22:28

Явно поли се засегна. Просто питах едно скромно въпросче, но май наистина се оказа сериозна дилема дали изобщо да се направи, че знае отговора и да даде явно некомпетентен такъв или да напада с риторични въпросчета и се прави на интересна, като по този начин най-малката цел е да бъде полезна на някого в този сайт. Поли просто можеш да ме наричаш ТО. Ние от простолюдието се обръщаме с въпроси до "знаещите" към които ти явно не спадаш, за да ни просветлят.
И все пак ако някой може да каже нещо по темата, ОСВЕН Поли разбира се, ще съм благодарен.
viktor-124
Нов потребител

Мнениеот vili_123 » 24 Авг 2010, 22:52

Чужденецът трябва да има адресна регистрация в Родината ни, евент.договор за наем, внесени пари по сметка в наша родна банка, разрешение за временно пребиваване и пр.Посоченият предмет на дейност да е общ, а видовите дейности да не изискват изрично разрешение и пр.Обърни се към 02/9897106
Благодаря за вниманието, и умната ...
vili_123
Младши потребител

Мнениеот SashkoS » 25 Авг 2010, 10:52

vili_123 ,
Интересно, ако няма адресна регистрация или договор за наем, дали ще получи отказ?
Дали първо му трябва разрешение за временно пребиваване и после да прави фирма?
За НЕГОВАТА сметка в родна банка няма да питам.

02/9897106 Гугъл ми го показва като телефон на мебелна фирма в Бангладеш, надявам се не това имате в предвид? :)
SashkoS
Потребител

Мнениеот sunrise » 25 Авг 2010, 10:55

vili_123 написа:Чужденецът трябва да има адресна регистрация в Родината ни, евент.договор за наем, внесени пари по сметка в наша родна банка, разрешение за временно пребиваване и пр.Посоченият предмет на дейност да е общ, а видовите дейности да не изискват изрично разрешение и пр.Обърни се към 02/9897106
Благодаря за вниманието, и умната ...

Такава глупост пък отдавна не съм чела. Моля, самодейците да не задръстват форума с умотворенията си. Или поне да пишат, че това е информация получена в кръжока по шев и кройка. :x
sunrise
Активен потребител

Мнениеот viktor-124 » 25 Авг 2010, 22:42

Явно в този форум има само самодоволни комплексари, които се правят на адвокати и дават възможно всичко то себе си за да докажат колко са велики, а в същност не осъзнават че летят не във въздуха, а в космоса. Не сте полезни на никого. Ако може дайте мнение, а не само да критикувате. Все пак благодаря на тези, които са писали по темата. Явно в някой счетоводен форум ще получа далеч по компетентни отговори отколкото от този уж сайт за ЮРИСТИ. Моля тези, които се опитват да помагат с нещо в сайта да ме извинят и да не се засягат.
viktor-124
Нов потребител

Назад към Търговско право