начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

Паралелен внос

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Паралелен внос

Мнениеот coolboy » 14 Сеп 2010, 11:33

Здравейте. Искам да внасям и съответно да разпространявам търговска марка, която вече съществува в България. Има фирма, която се определя за нейн официален представител, но не мога да си обесня как това може да се провери - какви са правата на тази фирма, само те ли имат правомощията да разпространяват стоката и т.н. ? Също така проверих в онлайн регистъра на Патентното Ведомство - http://www1.bpo.bg:8080/ - и тази марка на фигурира в него. В същото време марката присъства в няколко други държави и патента и е международен. Не мога да си обесня кой какви права има да продава тази марка в България и да я внася паралелно и какви до какви проблеми би довело едно такова нещо. Реално на митницата проверяват стоката и ако има някакъв проблем (тоест ако има тази марка официален/ексклузивен вносител на наша територия, биха спрели пратката ми ). Всичко е много неясно и просто не знам мога или не мога да продавам тази марка аз. Благодаря Ви, надявам се успеете да ми дадете съвет. Лек и спокоен ден на всички!
coolboy
Младши потребител

Назад към Търговско право