начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

Иск срещу Транспортна компания

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Иск срещу Транспортна компания

Мнениеот s.trifonov » 14 Сеп 2010, 21:44

Здравейте, не знам дали въпроса ми се отнася към търговското право, но ако не моля насочете ме към кой да се обърна.
Моят проблем накратко: Наскоро трябваше да пътувам от Варна за Милано, купих си билети от Варна за София и от София за Милано на компанията WizzAir. Двата билета не са свързани. Всичко беше точно до момента в който останових, че полета от Варна за София закъснява два часа. Изпуснах си другия полет и пътуването ми не се осъществи. От компанията ми казаха, че не поемат абсолютно никаква отговорност и пари не връщат. Целта на пътуването ми беше интервю за работа, която работа ми беше на 99% сигурна. Заради тях си изпуснах възможността. Въпроса ми е: МОГА ЛИ ДА ИМ ЗАВЕДА ИСК ЗА ПРОПУСНАТИ ПОЛЗИ И АКО ДА, КАКЪВ ШАНС ИМАМ?

Благодаря ви предварително.
s.trifonov
Нов потребител

Re: Иск срещу Транспортна компания

Мнениеот dimitarvas » 15 Сеп 2010, 09:19

Здравейте, бих Ви препоръчал да се обърнете към директно към адвокат. Мога да препоръчам тази кантора: http://lawoffice-vm.com/ . Адвокатите са наистина добри, така че можете да се обърнете към тях за помощ.
dimitarvas
Нов потребител

Re: Иск срещу Транспортна компания

Мнениеот s.trifonov » 15 Сеп 2010, 20:46

Интересувам се, дали въобще има смисъл да търся адвокат. В предвид казуса ми търся мнение имам ли шанс ако заведа дело да го спечеля. Вижте какво ми отговориха от компанията:

Както знаете Уиз Еър България не предлага свързващи полети и сътоветно не носи отговорност за полет, който бихте могли да пропуснете. Това е и причината, поради която не можете под един и същ резервационен код да резервирате/закупите места за свързващи полети.
...
За съжаление ние не можам да ви възстановим разходите за неизползваните полети, както и да ви обезщетим за пропуснати ползи.
s.trifonov
Нов потребител

Назад към Търговско право