Здравейте!
Казусът ми е следния:
Имам полица за сключена застраховка на разсрочено плащане. Има ли срок след датата на падежа на вноската,през който тя е още валидна?
Има ли право застрахователя да изисква внасянето на останалите вноски предварително при виновно причинено от мен птп?
- Дата и час: 27 Ное 2024, 16:05 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Застраховка "Гражданска отговорност"
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Застраховка "Гражданска отговорност"
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Независимо дали е ГО или КАСКО всеки един застраховател ще Ви изиска да си платите сумата по оставащите вноски щом Вие сте виновното лице.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Длъжен ли съм да платя и какво следва,ако не платя?
- todorkar79
- Нов потребител
Полицата Ви става невалидна и все едно нямате нищо, и после другият застраховател по ГПК ще си търси парите.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Здравейте, бихте ли дали съвет. Заведен е иск за неимуществени вреди срещу застраховател по застр. ГО - при ПТП е загинала съпругата му, лицето обаче след завеждане на ИМ в сроковете за отговор е починало - могат ли наследниците му да встъпят в процеса??
- Ema_7
- Младши потребител
Ema_7 написа:Здравейте, бихте ли дали съвет. Заведен е иск за неимуществени вреди срещу застраховател по застр. ГО - при ПТП е загинала съпругата му, лицето обаче след завеждане на ИМ в сроковете за отговор е починало - могат ли наследниците му да встъпят в процеса??
Да, Обърнете се към адвокат!
- Sahiba
- Потребител
toni_sf написа:Полицата Ви става невалидна и все едно нямате нищо, и после другият застраховател по ГПК ще си търси парите.
Ще ви помоля да не коментирате неща, които не разбирате!
- Sahiba
- Потребител
до-Sahiba Вие сигурен/на ,че застраховател изплаща обезщетение без да си е прибрал годишната премия.Възможно и да е така ,но всеки застраховател си има указания и когато се сключи договор с него тези указания трябва да се прочетат внимателно.Това е моят съвет.
- toni_sf
- Активен потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|