начало

Прокурорската колегия осигури осем бройки за административни съдии Прокурорската колегия осигури осем бройки за административни съдии

Кафе\бар

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Кафе\бар

Мнениеот svetljotod » 12 Окт 2010, 11:53

Кажете ако наема работещо заведение кафе бар, необходимо ли е да вадя разрешителни някакви, било то за статут или продажба на вид стоки напитки, при положение, че са извадени от наемодателя, или само се сключва договор за наем и толкова? И ако е било затворено няколко месеца примерно, но разришителните си имат валидност, нещо трябва ли да се прави? Въобще ако наема с мойто фирма барче, какво трябва да се направи освен договора за наем?? И при ЕТи ООД съответно какъв е данък печалбата? Благодаря предварително!
svetljotod
Нов потребител

Re: Кафе\бар

Мнениеот inspectora » 12 Окт 2010, 13:54

svetljotod написа:Въобще ако наема с мойто фирма барче, какво трябва да се направи освен договора за наем?? И при ЕТи ООД съответно какъв е данък печалбата?

И как я мислите тая работа? Дано не съм лош пророк, но още от сега Ви казвам, че сте обречен/а на фалит, ако смятате да си въртите бизнеса с форумни "консултации" ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот svetljotod » 12 Окт 2010, 14:12

Благодаря много ми помагаш!!! Питам информативно за сега, пък ако реша ще правя задълбочен бизнес план!!!
svetljotod
Нов потребител

Мнениеот jafi_retroto » 12 Окт 2010, 14:35

Сещам се за следното в момента:

1. Ако наемете "работещо заведение", което вече е категоризирано по Закона за туризма, трябва в съответната общинска администрация да подадете документи, с които да се отрази промяната в обстоятелствата на категоризирания туристически обект, при положение, че няма промяна в обекта.

2. Трябва да се регистрирате и в РИОКОЗ, но може и да бъркам.

Но наистина така във форума е много трудно, тъй като има много детайли и е много обобщено гореспоменатото от мен, съответно не знам и доколко ще Ви ориентира. Успех!
jafi_retroto
Младши потребител

Назад към Търговско право