Здравейте! Обръщам се за съвет, защото не знам към кого друг да го направя.
Въпросът е следният:
Живеем в семеен апартамен със съпруга ми, в блок. На 3.11.2010 г. от Е-Он са идвали и подменили нашият електромер, заедно с още няколко, като са оставили на един от комшиите да ни предаде констативен протокол, че е отчетена грешка в показанията от 77 %. Данните от стария електромер са записани на този протокол, в който да отбележа фигурира името на предишния собственик на апартамента, а самият апартамен е записан под друг номер. Не сме променили името на абоната, защото три пъти ме връщаха и ми казаха, че трябвало да отида с него и той да изрази съгласие за прехвърляне или че не ни бъркало да караме и така. Та както казах, данните на електромера са описани в протокола от двамата техници, като няма кой да ми гарантира, че са били точно такива. Вчера получихме писмо от Е.ОН, че дължим 840 лева изравнителни, защото електромерът ни бил повреден и не отчитал правилно, а това било начислено за 6 месеца назад.
Въпросът ми е имам ли някаква възможност да се боря срещу това и към кого трябва да се обърна, тъй като нямам издадено постановление или нещо, което да подлежи на обжалване?
Само да допълня, че при подмяната на електромера не е присъствал никой от домакинството ни, това не е ли неправилно?
Благодаря предварително!
- Дата и час: 23 Ное 2024, 21:04 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблем с Е.Он
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Проблем с Е.Он
Забравих да отбележа, че сметката, която ми е начислена на стария електромер е 85 лева при "повреден" електромер и с отчитане на 77 % по-малко, а тази, която трябва да платя в момента с новия е 75 лева.
- t_ilieva
- Нов потребител
t_ilieva написа:Обръщам се за съвет, защото не знам към кого друг да го направя
Попаднала сте на точното място.
В този конкретен случай който пръв инициира съдебно производство- печели, ерго? с фактурата и при адвокат. Не отлагайте.
- Гост.
- Старши потребител
Ма то... и във вестника го има, почти със същата сума..
http://www.segabg.com/online/article.as ... 1&id=00002
Според мен на едни чичковци от ДКЕВР трябва да им се спретне една "мечка" като в казармата (Поли_Г, едва ли ще разберете какво е "мечка" ма вярвайте ми, не е приятно)
http://www.segabg.com/online/article.as ... 1&id=00002
Според мен на едни чичковци от ДКЕВР трябва да им се спретне една "мечка" като в казармата (Поли_Г, едва ли ще разберете какво е "мечка" ма вярвайте ми, не е приятно)
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Да опитам.... това не е ли някакво странно издевателство, признак на някаква лошо разбрана йерархия, по отношение физиката на новобранеца ( породена от... всякакви щурави мисли на "старото" канче) извършено с държавни вещи?
п.п. Само защото събудихте стари спомени , да споделя- ходила съм на военно обучение, .... а си падам нещо " сръчко" сглобявах и разглобявах най-бързо.... иии, да- и ми беше разрешено да пуша навсякъде( честността се поощрявала), само не на плаца?( дано не бъркам термина) и в спалните помещения
п.п. Само защото събудихте стари спомени , да споделя- ходила съм на военно обучение, .... а си падам нещо " сръчко" сглобявах и разглобявах най-бързо.... иии, да- и ми беше разрешено да пуша навсякъде( честността се поощрявала), само не на плаца?( дано не бъркам термина) и в спалните помещения
- Гост.
- Старши потребител
с фактурата и при адвокат. Не отлагайте.[/quote]
Благодаря Ви за отговора, само още един въпрос. Не съм платила сумата до момента, дали са ми срок до 03.02 трябва ли да я платя и тогава да действам или мога и да не плащам докато приключи случая? Притеснява ме това да не би после да ми начислят лихви.
Благодаря Ви за отговора, само още един въпрос. Не съм платила сумата до момента, дали са ми срок до 03.02 трябва ли да я платя и тогава да действам или мога и да не плащам докато приключи случая? Притеснява ме това да не би после да ми начислят лихви.
- t_ilieva
- Нов потребител
poli_g на 25 Яну 2011 08:34 pm написа:... с фактурата и при адвокат ...
t_ilieva на 26 Яну 2011 09:24 am написа:... само още един въпрос ...
По мои изчисления вече сте загубили около 1/2 ден време в "само още някой въпрос" ... после да не се чудите защо имате проблеми ...
Вземете си въпросите и ги отнесете при адвоката, който ще наемете ... никой колега не обича клиентът да дойде с вече свършена някоя глупост по казуса, която е чул някъде или прочел в интернет ...
- inspectora
- Активен потребител
Инспекторе, коагато писах първия си пост си мислех за ОУИ, обаче... те нямат сключен договор с доставчика, няма и партида за това лице.... в този смисъл не е правилен съветът ми. От друга страна- те изобщо нямат проблеми, освен със спиране на тока, но едно обезпечение ще свърши работа.
Стария собственик ще има проблеми- трябва да се свържат с него, и .... при адвокат.
Това .. сменили СТИ, пък се подписал съседа, бабата, вуйната е иделно- чл. 62 от ОУИ. За какво ли ги намесвам и тях, след като не са публикувани в ежедневник...
Бягам.
Стария собственик ще има проблеми- трябва да се свържат с него, и .... при адвокат.
Това .. сменили СТИ, пък се подписал съседа, бабата, вуйната е иделно- чл. 62 от ОУИ. За какво ли ги намесвам и тях, след като не са публикувани в ежедневник...
Бягам.
- Гост.
- Старши потребител
Ще си позволя да вмъкна няколко неща които са ми известни.
Имаше подобна на тази тема, така че не искам да се повтарят нещата.
Давам линк: viewtopic.php?f=17&t=37718
а относно общите условия- доколкото четох практика публикувани са във вестник Дневник от 30.11.2007 и в. Черноморие също в. Репортер от 30.11.2007 и др. местни вестници, но дали са актуалните не мога да кажа не чета въпросните вестници!
Проблемът Ви е сериозен, щом живеете в това жилище, порсто съвсем скоро ще останете без ток, това че партидата е на друго лице даже е и по-лошо, защото в момента, за да водите дело трябва да е от името на въпросния човек-дано да го откриете, иначе ще имате и още повече ядове. Нито ще можете да заведете дело он Ваше име, нито да искате обезепечение на иск. На мен ми еинтересно кой съд ще даде обезпечение на иск на лица които явно според документите нямат правен интерес от такова обезпечение.
Обезпечение- да добре но то ще ви помогне месец-два, а после?
Хубавото за вас е че такъв под дела се печелят от потребителя и почти няма друга практика. В тази връзка съм цитирал някои решения в другата тема, но са мното ако въведет е-он корекция сметки и други подобни думи в гугъл може и вие да си ги прочетете, така че първо намерете продавача на апартамента и заведете делото а после е добре да оправите и партидите.
Имаше подобна на тази тема, така че не искам да се повтарят нещата.
Давам линк: viewtopic.php?f=17&t=37718
а относно общите условия- доколкото четох практика публикувани са във вестник Дневник от 30.11.2007 и в. Черноморие също в. Репортер от 30.11.2007 и др. местни вестници, но дали са актуалните не мога да кажа не чета въпросните вестници!
Проблемът Ви е сериозен, щом живеете в това жилище, порсто съвсем скоро ще останете без ток, това че партидата е на друго лице даже е и по-лошо, защото в момента, за да водите дело трябва да е от името на въпросния човек-дано да го откриете, иначе ще имате и още повече ядове. Нито ще можете да заведете дело он Ваше име, нито да искате обезепечение на иск. На мен ми еинтересно кой съд ще даде обезпечение на иск на лица които явно според документите нямат правен интерес от такова обезпечение.
Обезпечение- да добре но то ще ви помогне месец-два, а после?
Хубавото за вас е че такъв под дела се печелят от потребителя и почти няма друга практика. В тази връзка съм цитирал някои решения в другата тема, но са мното ако въведет е-он корекция сметки и други подобни думи в гугъл може и вие да си ги прочетете, така че първо намерете продавача на апартамента и заведете делото а после е добре да оправите и партидите.
- pitasht
- Активен потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|