начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

Въпрос за капитал на ЕАД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за капитал на ЕАД

Мнениеот n_popova » 20 Фев 2011, 14:11

Здравейте,
имам следния казус: Чуждестранно АД учредява свое дъщерно ЕАД в България. Учредителния капитал е внесен в набирателна сметка тук и само няколко дни след вписването на д-вото в АВ почти целия капитал е върнат по сметка на майката. Въпросът ми е като заем ли следва да бъде разглеждан превода и легално ли е въобще това действие на собственика на капитала?
n_popova
Нов потребител

Re: Въпрос за капитал на ЕАД

Мнениеот al_ninova » 21 Фев 2011, 17:49

Предполагам първо е отворена разплащателна сметка на новоучреденото дружество, в която са прехвърлени средствата и след това от нея е направен превода към дружеството майка. Какво е написано в платежното за този превод като основание?
Със сигурност трябва да има основание за това плащане към дружеството-майка, може и заем, но трябва да е при пазарни условия, да се регистрира в БНБ. Във всички случаи трябва да се проучи повече, имаше някакви ограничения мисля, но на прима виста не се сещам...
al_ninova
Младши потребител

Назад към Търговско право