начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Лекарство от Австралия - мито, ддс?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Лекарство от Австралия - мито, ддс?

Мнениеот askboy » 28 Мар 2011, 15:48

Здравейте,
баща ми трябва да поръча лекарства (по-скоро е лечебна козметика) за псориазис от Австралия. Сумата на поръчката възлиза на 200 австралийски долара.
Интересувам се като пристигне пратката в България, дължи ли се нещо, какво и колко? От митницата ли трябва да я освобождава, или му я носят от пощата? Ако нещо не съм дообяснил, питайте, защото не съм наясно.
Благодаря.
askboy
Младши потребител

Re: Лекарство от Австралия - мито, ддс?

Мнениеот srusev » 28 Мар 2011, 22:28

Пратки над 30$ задължително минават през митница, следователно ще те накарат да платиш:
- оформяне на документи ~ 20лв.
- ДДС - върху сумата и транспорта.
- мито евентуално според митническата тарифа.
Аватар
srusev
Младши потребител

Мнениеот askboy » 29 Мар 2011, 09:18

Опитвам се да намеря в митническата тарифа лекарства или козметика, но без успех. Правилно ли гледам в ТАРИК?
askboy
Младши потребител

Мнениеот SashkoS » 29 Мар 2011, 21:22

Мито на пратки до 150 евро не се дължи. От митницата ще ви начислят каквото има да плащате. По принцип лекарства не може да се получават, но не съм пробвал и не знам създават ли проблеми.
SashkoS
Потребител

Назад към Търговско право