здравейте,
започвам доста отдалеч. Баща ми, който от 2010 година живее и работи в Русия, преди да замине работи във фирмата на семейна приятелка и тегли потребителски кредит от Райфайзен банк в размер на 16хил. лева. Тъй като парите той предоставя на нея, двамата отиват в банката и подписват документ /за съжаление не е нотариално заверен, но копие от него остава в банката/, с който тя се задължава да продължи да изплаща кредита, тъй като прекратяват трудовите си правоотношения. От този момент нататък- ни вест, ни кост допреди 5 дни, когато на адрес, който никога не е бил нито постоянен, нито настоящ на баща ми пристига писмо от съдия- изпълнител със следния текст:
Уведомително писмо
по изпълнително дело 20138050401014, образувано по молба на райфайзен банк...., въз основа на изпълнителен лист, издаден на 13.03.2013 от Районен Съд Бургас на основание заповед за незабавно изпълнение /чл. 417/ по Ч.ГД 1734/2013г на районен съд Бургас Вие.... сте осъден за заплатите парично задължение в размер 29 175 лв
срокът за доброволно плащане е изтекъл
Разпореждам Ви в 3дневен срок да погасите задължението си, в противен случай позовавайки се на правомощията си по закон ще пристъпя към принудително изпълнение чрез опис и продажба на имуществото Ви /движимо и недвижимо/ с цел удовлетворяване вземането на взискателя
следва номер на банкова сметка и т.н.
Въпросът ми е :
Възможно ли е изобщо нещо да се направи, за да се обжалва решението /на сайта на Бургаския районен съд не фигурира дело с такъв номер?!?!?!/ и как така баща ми не е получил нито една призовка, нито един е-мейл, нито едно писмо или обаждане от банката или от някакъв държавен орган до този момент. е- мейл адреса му е оставен в банката, както и телефона и адреса на сестра ми, както и предишния му постоянен адрес, на който живее майка ми /те са разведени от 2001/ Писмото, незнайно как ?!? пристига на моминския адрес на стринка ми, който не е фигурирал никъде под каквато и да е форма като негов?
И сега накъде????????????!!!!!!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 23:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
възможно ли е?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: възможно ли е?
Възразяване с възражение.
Ако се е просрочило - по реда на оспорването.
Трябва стратегия или нещо.
Ако се е просрочило - по реда на оспорването.
Трябва стратегия или нещо.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Баща ми ще се върне чак на 15.11, по- рано няма как, тъй като в Русия си е на работа и т.н. Предполагам че аз и близките ми без него не можем нищо да направим... и дано докато се върне да не се случи още нещо. Аз направо нямам думи за ситуацията- всичко ми дойде като гръм от ясно небе... Още един въпрос /дано да не нахалствам/
баща ми има следнито движимо и надвижимо имущество:
- 2 автомобила, регистрирани на територията на община Бургас, с единия е в Русия, аз го посъветвах да си дойде без него, а другия използваме аз и съпруга ми, ние живеем в Плевен
- 1/2 от апартамента, в който живее майка ми след развода, тък като така и не намериха време да го прехвърлят на мен и на сестра ми
- апартамент в бургас, който слава богу все още не е негов, тъй като все още го изплаща
какво ще се случи с жилището в Плевен? вярно ли е че не може да се извърши опис и продажба на единствено жилище? страх ме е че майка ми ще остане на улицата
баща ми има следнито движимо и надвижимо имущество:
- 2 автомобила, регистрирани на територията на община Бургас, с единия е в Русия, аз го посъветвах да си дойде без него, а другия използваме аз и съпруга ми, ние живеем в Плевен
- 1/2 от апартамента, в който живее майка ми след развода, тък като така и не намериха време да го прехвърлят на мен и на сестра ми
- апартамент в бургас, който слава богу все още не е негов, тъй като все още го изплаща
какво ще се случи с жилището в Плевен? вярно ли е че не може да се извърши опис и продажба на единствено жилище? страх ме е че майка ми ще остане на улицата
- deni_dobreva
- Младши потребител
И още нещо- обещавам за последно!
Аз като живееща в Плевен мога/не мога и има/няма смисъл да наемам адвокат оттук? Мога ли поне да се консултирам? имам само писмото, и никакви други документи в мен
Аз като живееща в Плевен мога/не мога и има/няма смисъл да наемам адвокат оттук? Мога ли поне да се консултирам? имам само писмото, и никакви други документи в мен
- deni_dobreva
- Младши потребител
Веднага, след като баща ви се върне в България, следва да подаде Жалба по реда на чл.423, ал.1, т.2 от ГПК с искане за отмяна Заповедта за незабавно изпълнение. После ще се мисли за другите неща - защо и как е станало той да плаща и как да се реши проблема. Но във всички случаи търсете адвокат, и то такъв, който да разбира от "заповедно производство".
- neutralen
- Активен потребител
Някой може ли да ми препоръча такъв адвокат в Бургас или Плевен?
- deni_dobreva
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|