начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Основаване на БГ фирма от чужда такава

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Основаване на БГ фирма от чужда такава

Мнениеот ichernev » 21 Ное 2013, 00:11

Как стоят нещата ако фирма от държава извън ЕУ иска да основе фирма у нас за уреждане на местни въпроси.
Какви документи трябва да има лицето което е пратено тук за да основе БГ фирмата?
ichernev
Нов потребител

Re: Основаване на БГ фирма от чужда такава

Мнениеот nmitova » 21 Ное 2013, 08:27

Въпросите не са ясни и поставени конкретно, какво означава "фирма" - дали е ООД, АД и т.н., какво разбирате под ЕУ???, какви са тези "местни въпроси"...След като си изясните посоченото по-горе, си наемете адвокат, който ще Ви отговори срещу съответно възнаграждение. С консултации по форумите няма как да се справите, още повече че и въпросите Ви са доста неясни.
nmitova
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 21 Ное 2013, 09:36

Принципно трябва решение на принципала на фирмата - учредителка. Заверено по съответния начин. Зависи кой регион се намира учредителката, обикновено е лесно да се направи. Доста препъни - камъни може да се намерят от длъжностните лица и да искат нови документи.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот borovinka » 21 Ное 2013, 15:17

ivan_lawyer написа:Принципно трябва решение на принципала на фирмата - учредителка. Заверено по съответния начин. Зависи кой регион се намира учредителката, обикновено е лесно да се направи. Доста препъни - камъни може да се намерят от длъжностните лица и да искат нови документи.

Именно затова nmitova по-горе му е посочила, че консултацията не е за форум, а за 4 очи с адвокат, който ще си изясни какво иска нашият питащ и ще му каже какво да изготви. В зависимост от желанията се дават консултациите, а не обратно - по принцип.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот nmitova » 21 Ное 2013, 17:25

borovinka написа: В зависимост от желанията се дават консултациите, а не обратно - по принцип.

Именно - права е borovinka. Първо питащият да си изясни въпросите, които иска да постави, и след това - при адвокат. Вярно, че е по-лесно във форумите, но поне да бяха ясни поставените въпроси :D
nmitova
Потребител

Мнениеот ichernev » 21 Ное 2013, 23:44

Ми направо да затворим форума и за всичко да се ходи директно на адвокат? Иска ви се нали? :)
Очевидно искам да си изясня първо основните неща и за това са ми неясни въпросите, защото нищо по-въпроса не ми е ясно.
За да имам конкретни въпроси първо трябва да навляза по-общо в материята и точно това се опитвам да направя тук.

Естествено дървените философи веднага го намериха за проблем....ми прсото пропуснете темата бе. Ако нямате какво конструктивно да добавите (освен задължителното "ми ходи на адвокат") не пишете нищо, простичко е.

Тъкмо ще имеате повече време да отговаряте срещу хонорар, кръвопийци такива :)
ichernev
Нов потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 22 Ное 2013, 00:15

ichernev написа:Ми направо да затворим форума и за всичко да се ходи директно на адвокат? Иска ви се нали? :) кръвопийци такива

Е, `що сега с лошо, че и приказки да го затваряТ? Не ходи на адвокат- иди в близката кланица, примерно.
Сам направи нужното- сега ще чукаш на затворена врата. Не си първия, няма да си и последен.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот nmitova » 22 Ное 2013, 11:49

Моля, администраторите да направят необходимото относно заключване на темата и относно ichernev, че много кръв почна да се лее, че много големи кръвопийци излязоха адвокатите :D
nmitova
Потребител

Мнениеот chandra » 22 Ное 2013, 11:56

Такива клиенти, никой от нас не иска :mrgreen:
Дето нямат 2 лв. в джоба за консултация, какво остана да си платят по тарифа...
Лошо няма, сега след ТР 3 толкова работа ще ни се отвори, че нямам думи!
Лично аз съм доволна, решението е абсурдно, но поне рязко ще увеличи исковете по 145 от ТЗ. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
chandra
Потребител

Мнениеот neutralen » 22 Ное 2013, 11:58

Е, не е задължително всички да обичат и да хвалят адвокатите, но това не е основание за заключване на темата.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот neutralen » 22 Ное 2013, 12:03

Едва ли изобщо ще се стигне до искове по чл.145 от ТЗ, заради прословутото ТР.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот chandra » 22 Ное 2013, 12:10

Опитът ми показва, че се стига... или до 142 или до 145, зависи от ситуацията, но като цяло това ще е единственият механизъм за противодействие (и то какво - финал с ИЛ окачен на стената).
chandra
Потребител

Мнениеот neutralen » 22 Ное 2013, 12:17

Прословутото ТР на ВКС има предвид случаите по чл.137, ал.1, т.7 от ТЗ. Но и за това си има противодействие.
За всяко действие си има противодействие - природен закон.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот borovinka » 22 Ное 2013, 12:51

И да се стигне до искове по чл. 145, ситуацията в 99% от случаите ще е "да вземеш на босия цървулите", така че безумното ТР явно ще си служи само за определени случаи и интереси, влизащи в останалия 1%. :mrgreen:
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот chandra » 22 Ное 2013, 13:10

А какво правим с антидатиран протокол? Противодействие, ама в срока на чл.74, след това?!
chandra
Потребител

Мнениеот borovinka » 22 Ное 2013, 14:01

След това иск за вреди.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот n6391 » 22 Ное 2013, 14:23

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ!
А дали сме кръвопийци - като навсякъде по нашите ширини, а и не само по тях, вероятно има и такива. Всеобхватните изводи обаче винаги са грешни :mrgreen:. Интересно защо никой не вижда множеството въпроси, на които се отговаря в този форум, или поне се насочват хората :shock: !? И за да не остана капо - ако почна да изброявам колко пъти тук е постъпвано по самарянски и алтруистично, то не би ми стигнало времето. Въпрос на мироглед и отговорност.
n6391
Потребител

Назад към Търговско право