начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Неплащане на договорирано по консултантски договор заплащане

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Неплащане на договорирано по консултантски договор заплащане

Мнениеот y_yordanov2000 » 22 Май 2014, 15:02

Здравейте, казусът ми е следният: По сключен и изпълнен в указания срок и с указания обем задължения на двете страни консултантски договор, м/у две ЮЛ (ще ги означа ВЪЗЛ (ЕТ/ЕООД) и ИЗПЪЛ (държавна институция), т.е. възложител и изпълнител), след прекратяване действието на договора (поради изпълнение на договорираните задължения) и подписан протокол, без възражения на коя да е от страните и изрично упоменато че страните са си изпълнили задълженията по договора, ВЪЗЛ не изплаща на ИЗПЪЛ уговорената сума в едномесечен срок, посочен в договора. Задължението на ВЪЗЛ не е покрито с давност (5 години) и се дължи.
От страна на ИЗПЪЛ, като негов служител, аз съм единствен изпълнител на задълженията му по консултантския договор и бенефициент на договорената сума.
ВЪЗЛ осуетява двукратно получаването на уведомително писмо от ИЗПЪЛ до него, относно дължимата сума като "се крие" от служителите на фирмата-"пощальон".(Български пощи, втори път - ЕКОНТ)
ИЗПЪЛ няма интерес да води дело за дължимата сума и м/у него (ИЗПЪЛ) и мен се сключва договор за цесия - ИЗПЪЛ прехвърля неосъществените си вземания от ВЪЗЛ (цялата сума) на мен.
Какво дело да заведа с/у ВЪЗЛ и пред коя инстанция: РС или ЧСИ/ДСИ (частен или държавен съдебен изпълнител) по адресна регистрация на ВЪЗЛ? (как да се осигури вземането срещу изпреварващо заличаване на ЕТ или ЕООД от регистър , или срещу скриване на информация за финансово и имотно състояние на ВЪЗЛ (ако е ЕТ или ако е ЕООД).
Предварително благодаря за отговорите!
y_yordanov2000
Младши потребител

Назад към Търговско право