Здравейте,
Имам портал за игри за двама в който има игри като Монополи, белот и други игри, но понеже знам че Хасбро държи някакви права на Монополи (Monopoly) и Scrabble (а аз имам игра скрабъл) искам да питам - нарушавам ли търговската им марка ?
Моите игри са на кирилица (скрабъл, монополи, ..) а те са регистрирани на латиница (scrabble, monopolY).
Благодаря
- Дата и час: 22 Ное 2024, 19:02 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Портал за игри - има ли проблем с търговска марка
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Портал за игри - има ли проблем с търговска марка
Специално за Скрабъл правата върху марката са на Хасбро само за САЩ и Канада. За останалата част от света са на друга компания - Маттел. Монополи наистина е на Хасбро. Това, разбира се, няма значение.
При вас съществуват два проблема във връзка с интелектуалната собственост:
1. Дори и да използвате марките на кирилица отново е налице нарушение. От значение е степента на сходство. Всеки потребител знае, че става въпрос за Scrabble. Същото е и за Монополи.
2. Съществува и авторско право върху някои от елементите на играта - как е организирана дъската за монополи и съответно за скрабъл, gameplay-а и др.
Според мен нарушавате правата на двете компании. Ако се притеснявате от реакция от тяхна страна, можете да ги потърсите за лиценз. Така обаче рискувате да привлечете вниманието им.
При вас съществуват два проблема във връзка с интелектуалната собственост:
1. Дори и да използвате марките на кирилица отново е налице нарушение. От значение е степента на сходство. Всеки потребител знае, че става въпрос за Scrabble. Същото е и за Монополи.
2. Съществува и авторско право върху някои от елементите на играта - как е организирана дъската за монополи и съответно за скрабъл, gameplay-а и др.
Според мен нарушавате правата на двете компании. Ако се притеснявате от реакция от тяхна страна, можете да ги потърсите за лиценз. Така обаче рискувате да привлечете вниманието им.
- huukuu
- Младши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|