- Дата и час: 05 Фев 2025, 17:03 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
молба за помощ за решаване на казус
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
молба за помощ за решаване на казус
Може ли вече бивш собственик на предприятие, което е продал преди 3 мес.
да регистрира ново придприятие със същия предмет на дейност и в същия
район и да извършва конкурентна дейност, на продаденото предприятие,
при условие, че в договора за продажба не е включена клауза, с която бившият
собственик да се задължи да не развива конкурентна дейност за определен период от време?
- Михаил
RE: молба за помощ за решаване на казус
Ако не е под същата фирма - може.
- hebigatsu
- Активен потребител
RE: RE: молба за помощ за решаване на казус
Triabva da se vidi tochno dogovora, moje i da ne moje i da se naloji da plaschta neustoika:)))
- kovachev
- Потребител
RE: RE: RE: молба за помощ за решаване на казус
Много мие интересно на какво основание ще се претендира неустойката?????!!! Виж поставеният казус!!!
- hebigatsu
- Активен потребител
RE: RE: RE: RE: молба за помощ за решаване на казус
Moje i da ima klauza. Triabwa da se widi dogowora konkretno. Hebigatsu-za skriti klauzi i tiahnata deistwitelnost nali ne sledwa da gi podceniawame...? :))
Choweka ne e iurist iawno i ne moje da preceni dali ima klauza ili ne.
- kovachev
- Потребител
RE: RE: RE: RE: RE: молба за помощ за решаване на казус
A i ustawa na drujestwoto e wajno da se pogledne. Poniakoga sydyrjat klauzi za zabrana za izwyrschwane na konkurentna deinost tam.
- kovachev
- Потребител
RE: RE: RE: RE: RE: RE: молба за помощ за решаване на казус
Силно се съмнявам да има нещо подобно, защото съм почти сигурен, че се касае за прехвърляне на предприятието на едноличен търговец по реда на чл.15 от ТЗ. При това, предполагам, че договорът е от бланковите и едва ли съдържа клаузи относно евентуални ограничения в тежест на прехвърлителя. Ака не съм прав нека питащият да ме апострофира!!!!!! Тоогава поемам ангажимента безплатно да му обясня всички възможни варианти.( Стига да е честен. Ако съм сбъркал в предположението си наистина ще постъпя така. Аз съм човек на честта.Но ако се опита да ме метне непременно ще разбера, защото ако не съм прав искам да ми прати сканиран договора по чл.15 от ТЗ)
- hebigatsu
- Активен потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|