![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
|
|
БНД предлага временна комисия за изясняване на дейността на тайните служби
... „Заплахата за демократичния процес съществува за много категории български граждани – народни представители, представители на българския бизнес и българските медии. Това е кръгът на лицата, които излизайки като имена и действия чрез СРС и на които ползвайки по неправомерен начин разпечатки от телефонни разговори, се създава зависимост, която ни връща много назад в миналото. Минало, за което всички български граждани се надяват отдавна да е преодоляно”, категоричен бе Свиранов. ...
26.09.2008 г.
http://news.bpost.bg/story-read-17755.php
ykovachev написа:Аз на Керелов таязи възможност съм я дал, колегаВижте при законопроектите темата "Керелов ден по ден за ДАНС". Проблемът в случая е, че той поставя въпроси, обаче няма кой да даде отговори - в смисъл, някой, който може эда промени нещата към по-добро...
nezret написа:Да колега за съжаление си прав. Липсва конструктивна дискусия по стандарт , проблем, анализ , решение.
Аз съм истински щатлив, когато се изложи аргументирано мнение, противно на моето, така се обогатявам. И така човещ научава нещо важно, и подготвя контрааргументи, когато с тази теза се дискутира в публичното пространство.
Хленченията и общи "свободистки" изказвания в стила папагал без човка, са най малкото неадекватни.
Това е за съжаление и "визията" на много представители на НПО и малки партии, преди време на среща (по тяхно искане в ФПБ) в стегнат тон, изложих ,стандарта за работа и поканих ако искат нещо съвместно, да бъдат така добри в своите сфери да изложат, проблема, аназиз на проблема и проект за решение на проблема(включително и законодателни изменения), в противен случай , популистки изказвания, и искания , тип лешояди, нямат място на масата.
Дадох 7 дневен срок, много от представителите, казваха ама не сме готови, трябва ни повече време, добре 1 месец. Това е . Някои от тях се разкараха, за щастие, във всяка една битка трябват лъвове е не лешояди, които чакат на готово да им се сервиза обяда(кокала).
Не може да се хленчи и да се иска промяна, без да сте наясно с проблема, анализ на причините за възникване на проблема и без да имате решение на проблема по сектори.
Това е минималния стандарт, максималния е какво е направено за да се наложи визията за решение(административни, съдебни, дипломатически и медийни офанзиви), кой е противника и кой е съюзника,
Това е .
GeorgiKERELOV написа:Позволявам си да пренасоча темата тук viewtopic.php?f=2&t=33104 , защото настоящата дискусия остана във форума без заглавие благодарение на инициаторката й.
ykovachev написа:... изобщо не разбрах с браузъра, дето го ползвам, как аджеба мога да променя заглавие на съществуваща тема ...
... Ама има си щатен такъв, г-н Керелов, с пълни права да върши квото си иска. И очевидно го прави. Аз се намесвам изключително рядко ...
kostadin.iordanov написа:ykovachev написа:... изобщо не разбрах с браузъра, дето го ползвам, как аджеба мога да променя заглавие на съществуваща тема ...
... Ама има си щатен такъв, г-н Керелов, с пълни права да върши квото си иска. И очевидно го прави. Аз се намесвам изключително рядко ...
Разбира се, молбата ми да бъде възстановено заглавието на темата е отправена към който може и знае как да го направи. Или най-малкото, нека поне да се изясни защо е било изтрито.
mi_lena написа:Докачлив съм, щото се оказа, че добрите ми намерения се оценяват негативно от няколко души, които пък най-малко трябва да се обаждат и да мрънкат.
Изразявайки съчувствие, Ви съветвам да не си губите времето, колега Ковачев.
Законът за ДАНС прави службата фактически безконтролна
Законът за ДАНС е в твърде широки рамки и това постоянно поражда скандали като този със СРС-тата, заяви в предаването "Неделя 150" на БНР ген. Иван Чобанов, бивш директор на Националната служба "Сигурност". По думите му, законът прави службата фактически безконтролна и запазва стар модел, който противоречи на демократичните норми, тъй като осъществява тайна, паралелна власт на публичната.
Чобанов коментира, че такава власт неминуемо води до скандали и прави всеки български гражданин потенциален клиент на службите. ...
20 февруари 2011, Автор: БНР, "Неделя 150"
http://bnr.bg/sites/horizont/News/Bulga ... -DANS.aspx
Назад към Обсъждане на законопроекти
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 24 госта