начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

Могат ли да ми връчат наказателно постановление

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Могат ли да ми връчат наказателно постановление

Мнениеот slavcho86 » 08 Фев 2013, 19:56

здравейте историята ми е следната преди 3 или 4 години ми беше съставен доста солиден акт от кат и преди няколко дена полицаи е идвал вкъщи за да ми го връчи но аз вече не съм на този адрес а и съм казал на майка ми да не взима никакви актове след като тя ми се обади се свързах с адвокат и реших да взема акта и да го обжалвам и тук идва интересното адвоката ми казва нали че немогат нито да ми препратат наказателното постановление нито да влезе в сила защото бяха казали на майка ми че до петък трябва да се вземат актовете . та днес отива тя в кат и иска да ги вземе но от там отговарят че актовете са препратени в НАП и няма как да ги вземе съответно аз пак говорих с адвоката и ми каза да чакам да доиде бележка от нап ... и така след това прочетох тук в форумите че може да се пише че ми е връчен акта макар и да няма подпис и да не са ме намерили ... мисълта ми е такава сега ако го водят за връчено това наказателно постановление и не ми го дават на мене аз как ще мога в тези дни да обжалвам без никъкъв документ
slavcho86
Нов потребител

Re: Могат ли да ми връчат наказателно постановление

Мнениеот jorko_gt » 08 Фев 2013, 20:22

slavcho86 написа:здравейте историята ми е следната преди 3 или 4 години ми беше съставен доста солиден акт от кат и преди няколко дена полицаи е идвал вкъщи за да ми го връчи но аз вече не съм на този адрес а и съм казал на майка ми да не взима никакви актове след като тя ми се обади се свързах с адвокат и реших да взема акта и да го обжалвам и тук идва интересното адвоката ми казва нали че немогат нито да ми препратат наказателното постановление нито да влезе в сила защото бяха казали на майка ми че до петък трябва да се вземат актовете . та днес отива тя в кат и иска да ги вземе но от там отговарят че актовете са препратени в НАП и няма как да ги вземе съответно аз пак говорих с адвоката и ми каза да чакам да доиде бележка от нап ... и така след това прочетох тук в форумите че може да се пише че ми е връчен акта макар и да няма подпис и да не са ме намерили ... мисълта ми е такава сега ако го водят за връчено това наказателно постановление и не ми го дават на мене аз как ще мога в тези дни да обжалвам без никъкъв документ
Имаш вариант да поискаш справка за нарушенията / в КАТ-София струва 3+1 лв и става за 1 ден / и от нея взимаш номерата на ПН и можеш да пуснеш жалби до съда, който ще ги изиска от КАТ и ще се види точно как са връчени, съответно дали са процесуално допустими и т.н. ...
jorko_gt
Потребител

Мнениеот slavcho86 » 08 Фев 2013, 20:34

извинявам се за спама които правя но ми е тъмна индия а и тези съкращения . искам да ви попитам могат ли по този начин един вид да ме прецакат при положение че майка ми е отказала да вземе акта и вече да текът тези 7 дни за обжалване и след това да нямам право да обжалвам
slavcho86
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 08 Фев 2013, 20:54

Чл. 58. (1) Препис от наказателното постановление се връчва срещу подпис на нарушителя и на поискалия обезщетение.
(2) Когато нарушителят или поискалият обезщетение не се намери на посочения от него адрес, а новият му адрес е неизвестен, наказващият орган отбелязва това върху наказателното постановление и то се счита за връчено от деня на отбелязването.

Що си напуснал адреса си без да известиш за новия си такъв-влече последствието.
Щом наказателното постановление е изпратено в НАП , означава че е влезнало в сила по мнение на адм.нак.орган.
Последна промяна REVOLUTION на 08 Фев 2013, 20:59, променена общо 1 път
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот slavcho86 » 08 Фев 2013, 20:59

г-н REVOLUTION в срядя са ме потърсили за да ми го връчат и днес си потърсих наказателното постановление но ми казават че вече е пратено в нап при положение че не са минали 7 дена от сряда ако тогава са написали че ми е връчено това наказателно постановление сега нямам ли шанс някъкъв да го обжалвам ?
slavcho86
Нов потребител

Мнениеот jorko_gt » 08 Фев 2013, 21:00

Каква точно е смяната на адреса ? Постоянно със смяна на лична карта или просто съжителство с приятелка/съквартирант ?
jorko_gt
Потребител

Мнениеот slavcho86 » 08 Фев 2013, 21:02

аз адресна регистрация несъм сменял просто не живе там прибирам се често но маика ми така е казала защото и бях казъл да не взима никаки актове
slavcho86
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 08 Фев 2013, 21:05

slavcho86 написа:г-н REVOLUTION в срядя са ме потърсили за да ми го връчат и днес си потърсих наказателното постановление но ми казават че вече е пратено в нап при положение че не са минали 7 дена от сряда ако тогава са написали че ми е връчено това наказателно постановление сега нямам ли шанс някъкъв да го обжалвам ?

Имаш до сряда идната седмица.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот slavcho86 » 08 Фев 2013, 21:19

много ви благодаря адвокат карадимов
slavcho86
Нов потребител

Мнениеот slavcho86 » 08 Фев 2013, 21:22

имам само 1 последен въпрос понеже адресната регистрация ми е в сопот и се водим към карловското мвр в карлово ли трябва да ида да си искам преписка от актовете или в софииски съд ?
slavcho86
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 08 Фев 2013, 21:37

В съда няма как да си видите преписката, защото я няма там.
В районното в Карлово, а ако нарушението е по Закона за движение по пътищата може директно и в гр.Пловдив в сектор пътна полиция.

П.П.
Включете си опцията да получавате Л.С., ако искате да Ви отговоря.
REVOLUTION
Активен потребител

Назад към Административно право