начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Продажба на автомобил ?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Продажба на автомобил ?

Мнениеот ditk080 » 30 Юли 2009, 14:09

Старият собственик не е сменил талона възможно ли е с договора който той има със собственика по талон да се направи договор за покупко продажба ?
Благодаря предварително !
ditk080
Нов потребител

Re: Продажба на автомобил ?

Мнениеот rts » 05 Авг 2009, 16:30

Когато Вие купите кола по надлежния ред, именно Вие си регистрирате колата в КАТ и получавате новия талон. С регистрацията в КАТ се сменя и собственика в базата данни на полицията. Старият собственик нищо не трябва и не може да сменя след като си е продал колата - старият талон му остава само за спомен и нищо не може да продаде с него, защото ако случайно го направи, лицето на което втори път е продал колата си няма да може да си направи регистрацията в КАТ - там ще излезе Вашето име като собственик, а не името на Вашия праводател.
rts
Активен потребител

Мнениеот sunrise » 05 Авг 2009, 16:40

Защо имам чувството, че договорът който има е всъщност пълномощно? :roll:
sunrise
Активен потребител

Мнениеот antix » 27 Авг 2009, 11:37

Ново питане ! Възможна ли е продажба на автомобил, при условие че собственикът е изгубил талона на автомобила, но има запазено ксерокопие от него?
antix
Нов потребител

Мнениеот nikoafg » 14 Окт 2009, 13:12

по вапроса на antix мисля, че по добре да отиде да извади от Кат удостоверение за загубен талон което да послужи пред нотариус. И вече с него да я прехвърите. :P
nikoafg
Младши потребител

Мнениеот nikoafg » 14 Окт 2009, 19:08

По принцип съм виждал в КАТ как сменят собственост с 2договора, но нотариусите избягват да го правят.Но друго не мога да разбера?Защо този човек не е сменил талоните нали са 20 лева? А ако има запор едва ли ще може ,така че с него в КАТ, а ако колата е от друг град трябва да се сменят и номерата - следователно още разходи и да мине на сверка рама ,двигател а ако не съвпадат? Едва след това като собственик по талон с него и жена му-ако е женен в нотариус а смятам, че направените разходи ще са за негова сметка тъй като ВИЕ НЕ СТЕ ВИНОВЕН ЧЕ ТОЙ НЕ СИ Е ОПРАВИЛ ДОКУМЕНТИТЕ НАВРЕМЕ :) :D :idea:
nikoafg
Младши потребител

Мнениеот TheOldMan » 24 Окт 2009, 23:57

ditk080 написа:Старият собственик не е сменил талона възможно ли е с договора който той има със собственика по талон да се направи договор за покупко продажба ?
Благодаря предварително !

T.e. Има един собственик, който си има талон на негово име за колата, той я е продал на друг, ама другия не е отишъл в КАТ да я регистрира? И сега вие искате да я купите от втория?
Няма да стане, освен ако първия собственик не е написал на втория не договор за покупко-продажба, а пълномощно, в което изрично е упоменато, че втория има прави да продава колата. И втория да си е джиткал с талона на първия и пълномощното.
Ако втория няма пълномощно за продажба, ще трябва първия собственик да се яви и да я купите от него, а те със втория как ще се оправят за парите - не е ваша грижа.

За продажбата с 2 договора - поне в София без "консултантите", дет висят пред бариерата и уреждат всичко, няма да стане. Не знам и те дали ще могат да го уредят, ама май за тях няма невъзможни неща...
Аз имах подобен случай - реших да купя кола от вътрешен търг на една фирма. Имах вътрешен човек, който ще наддава за мен, и исках просто да отида в КАТ и да я регистрирам директно на мое име. Не ставало - първо френда трябвало да мине да я регистрира на негово име, и после аз да я пререгистрирам на мое. Поне в КАТ, за общината не знам.. Но някаква откачалка плати толкова пари за тоя кошник, че не ми се наложи да правя цялата галимация - не спечелих търга...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Покупко-продажба