начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Разваляне на договор за покупко-продажба на МПС

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Разваляне на договор за покупко-продажба на МПС

Мнениеот d_123 » 05 Фев 2010, 16:30

Здравейте,

Бих искала да попитам за съвет при посочената по-долу ситуация. Въпросът ми е как е най-добре да процедирам спрямо продавача (частно лице), за да си върна парите платени за автомобила и има ли шанс да се възстановят парите въобще?

Купих автомобил от частно лице с нотариално заверен договор за покупко-продажба. Автомобилът беше с регистрация и талон от КАТ. Автомобилъте беше представен като 2005г. дизел, същото пише и в талона на колата. След прехвърлянето на автомобила проверих VIN-а, който е в талона, същият е набит и на рамата, и се оказа че този VIN съответства на автомобил същата марка, но 1999 година бензин. От това се усъмних в автомобила и направих проверка в КАТ, където установиха, че номерът на шасито, който се намира под седалката е изтрит и има съмнение, че колата е крадена. При което, автомобилът трябваше да бъде предаден на РПУ за разследване. В момента се чака решение дали автомобилът е краден или не.

Може ли да ме посъветвате как да процедирам, за да си върна парите платени за автомобила (около 8000 лв): по наказателен път, или с гражданско дело и по какъв начин?

След консултация с адвокат по граждански отношения, ми беше намекнато че процесът ще отнеме години и в крайна сметка може да не си заслужава.....
d_123
Нов потребител

Назад към Покупко-продажба