начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Продажба и право на ползване

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Продажба и право на ползване

Мнениеот kaliaska » 04 Фев 2010, 11:18

sunrise написа:Кой плаща задълженията за имота ?

Установих,че изобщо не се е плащал годишният данък,докато дребни суми за вода и ток,съм ги плащала аз.
vassilev написа:Значи мислите, че е нормално на човек, който не Ви е роднина, да платите за апартамент, който не е в провинцията с потребителски кредит, цена в размер на данъчната оценка към 2003 година (която според мен тогава е била символична-защото е за гола собственост) и сега когато майка Ви и праводателят Ви явно имат нужда от средства, да подмините с надменност техните потребности, скрита зад паравана на формалното право ?
Мисля, че сте изгубили моралния баланс в отношенията си.
Интуитивно усещам и неискреност в поста ви.

Това беше въпрос на уговорка,като предложението за сделката дойде от тяхна страна,и въпрос за бъдеща продажба,никога не е бил поставян като някакво условие. Условие имаше да ги представлявам пред съда,във връзка с делото по ЗР.Имам и нотариално заверено пълномощно,където изрично е записано:"...и да се отказва от права..."-в смисъл,че мога да ги лиша от права на ползване-нещо,което аз няма да направя !
bebitor написа:Кого се опитвате да заблудите? Хайде, моля ви, омагьосвате тука и ни разправяте врели- некипели. Да бяхте вложили повечко талант.
В хода на производството сте извършили прехвърлителна сделка, за да затрудните насрещната страна.

Делото по ЗР нямаше възбрани,и в Службата по вписвания нямаше тежести.
Не мисля,че спор за остъкляване на балкон/примерно/,може да попречи човек да продаде апартамента си !
kaliaska
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 04 Фев 2010, 11:35

Още вода в мелницата срещу ползвателите , като прибавим че със сигурност не са застраховали веща в полза на собственика отиваме и към ново основание за прекратяване на ПП.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот sunrise » 04 Фев 2010, 11:53

Интересно е да се види какво пише в това пълномощно. Това за отказа от права, не ми звучи точно както Вие мислите. А водомера и електромера на чие име се водят?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот vassilev » 04 Фев 2010, 14:22

poli_g написа:Сега съвсем сериозно- ако това е твоята хрумка, съзнаваш, че фактите в поста на питащия не отговарят съвсем ( макар и да имам въображение, не съм скулптор) на такава конструкция, отчитайки вероятността и.

Не, не- въобще съм нямал подобна конструкция предвид. Но тъй като темата е на правопроемника, а не на праводателя-ще се въздържа от споделяне на повече подробности, тъй като е вероятна злоупотреба с права. Само ще вметна, че ако договора е нищожен, то е защото е липсвало съгласие, страните не са целели този резултат-автора на темата да стане собственик, а само да изглежда такъв пред някого, както и че е престирана цена, ако не е нищожен на това основание, то явно е, че договора е унищожаем, тъй като е сключен при явно неизгодни условия, но пък правото за този иск е погасено по давност (освен, ако не е прекъснат давностния срок :wink: ) и накрая има още едно основание, което ще премълча нарочно.

REVOLUTION написа:Още вода в мелницата срещу ползвателите , като прибавим че със сигурност не са застраховали веща в полза на собственика отиваме и към ново основание за прекратяване на ПП.

Дотолкова, доколокото правото да ползва вещта е правомощие от правото на собственост и след като това право не е било отчуждавано, то и няма как да бъде прекратено, но пък искането за такова прекратяване ще даде добра почва за някои възражения. А това за плащането на ДРЕБНИТЕ сметки може да си е проста гесция. Знам, че ще ме разбереш, при все мъглявия изказ.

Така мисля аз и не налагам моето мнение на никого, нито пък бих желал да е повод за полемика.
vassilev
Активен потребител

Предишна

Назад към Покупко-продажба