начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Продавач в София, купувач в Варна - как да стане ?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Продавач в София, купувач в Варна - как да стане ?

Мнениеот olioniko » 26 Фев 2009, 15:31

Договорили сме се по телефона с човек от София да закупя негова земеделска нива (която се намира в област Варна). Той да ми напише пълномощно за продажба и вадене на необходимите документи за нея, а аз да си я прехвърля на мен. Само че аз съм в Варна. Не ми се ходи обаче до София само заради това - цената на нивата е 1600 лева...

Възниква въпроса има ли някакъв начин да стане плащането от моя страна и подписването на пълномощното от негова, без да идва той тук и без да ходя аз там. Понеже не се познаваме, варианта аз ти пращам парите, а ти ми прати пълномощното, не се харесва и на двете страни.

Въпроса ми е : виждате ли вариант който да удовлетвори и двете страни ?

Аз си представям само един - да пратя с парите мой познат от София, който да плати парите на продавача пред нотариус когато продавача подпише пълномощното за мен. Друго не ми идва на ум.
olioniko
Младши потребител

Re: Продавач в София, купувач в Варна - как да стане ?

Мнениеот Melly » 26 Фев 2009, 15:51

Таз нивка ще да е като ябълката на Рокфелер, но... субектите, а? :roll:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот olioniko » 26 Фев 2009, 20:59

Малеее, вие съвсем сте се одървили покрай кризата.

Влизам често в сайтове за коли. Там много хора питат как да си оправят нещо по колата. Но никой, никога не им е казвал - отиди на сервиз, там ще си платиш и ще ти кажат как да си я оправиш. Всеки помага както може и споделя как той вижда решението.

От друга страна, аз съм стигнал до заключението че знанията когато ги споделяш де не ти стават по-малко. Тоест те не са като някаква суровина за да намаляват - ако ти искам 20 крини жито, а ти имаш 300, наистина ще ти останат само 280 крини, което е намаление на запаса ти.

Колкото и да споделям знанията си, те не намаляват. Напротив, увеличават се защото споделяйки ги, аз ги доуточнявам, сравнявам с казано от други, подлагам ги на критика и ако се наложи ги допълвам. Аз лично винаги съм споделял каквото знам и по форумите и в разговор с хората.

Та, ако може някой да помогне, ще съм му благодарен. Другите да са живи и здрави и те.
olioniko
Младши потребител

Мнениеот exprof_office » 26 Фев 2009, 21:40

Опитайте с банка. Банките правят такива плащания с поставени предварително от страните условия. Вие депозирате парите по банкова сметка и давате нареждане те да бъдат платени на Вашия потенцилане продавач, когато отй представи в банката оригинала на нотариално заверено пълномощно, с което да имате право да извършите всикчо необходимо, включително прехвърляне на нивата на Ваше име. Предполагам, че банката ще събере някаква по-висока комисионаза обслужването на тази сметка, но пак ще бъде по-малко в сравнение с пътуване и т.н. Освен това е много сигурно. Банките стриктно провеярват тези неща.
exprof_office
Младши потребител

Мнениеот punisher » 27 Фев 2009, 12:16

Схемата ви е направо супер.Аз като я чета ме обзема ужас,а не знам на вас как ви е приемлива. Особено това
Аз си представям само един - да пратя с парите мой познат от София, който да плати парите на продавача пред нотариус когато продавача подпише пълномощното за мен

Но всеки сам взема решения.Защото 1600лв. са си парички.От който и край на Блъгария да се погледне.
Успех със плана. :mrgreen:
punisher
Потребител

Мнениеот ceko1969 » 27 Фев 2009, 13:27

Може би нещо от сорта "с наложен платеж", но да не са много големи таксите?
ceko1969
Младши потребител

Назад към Покупко-продажба