начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

Делба на имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Делба на имот

Мнениеот roroo » 24 Авг 2010, 12:13

Имам следният въпрос: Имаме имот в провинцията който се води на трима собственици, може ли прехвърлянето на една част от имота да се извърши в София , а не в провинцията където е имота?
roroo
Нов потребител

Re: Делба на имот

Мнениеот ykovachev » 24 Авг 2010, 12:22

Ако имате предвид сделка пред нотариус, не става - чл. 576 във вр. с чл. 570, ал. 1 ГПК.
Стига да сме уцелили какво се пита. Прав е just_somebody, и аз веднъж се пазарих с нотариуса, с който си работя, за една такава делбица и ми казаха: добре, ама ти се занимавай да вписваш на място договора :D Логично, де.
Последна промяна ykovachev на 24 Авг 2010, 12:56, променена общо 2 пъти
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот just_somebody » 24 Авг 2010, 12:49

Не може да се направи разпореждане с имота в друг район освен ако е делба, за това съществуват и пълномощните. При делба на земеделски имоти може да дерогирате подсъдността, но първо трябва да намерите Нотариус, който да се съгласи. Повечето отказват и препращат да оформите документите при колега от района, в който се намират имотите.
just_somebody
Нов потребител

Мнениеот roroo » 24 Авг 2010, 19:03

Много Ви благодаря за отговора.
roroo
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба