начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

Моля за съвет за дарение

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за съвет за дарение

Мнениеот pavlina_pet » 27 Авг 2010, 22:38

Проблемът ми е следния:
Със съпруга ми сме в лоши отношения, живеем заедно само заради двете си непълнолетни деца в бащиното му жилище. Решила съм да взема заем от своя приятелка, за да мога да купя едностаен апартамент и да се преместя там с децата си. За да не го деля със съпруга си, обмислям да го пиша на майка ми, а след това тя да ми го дари. Имам брат, от друг брак на майка ми и се притеснявам за това, да не би да оспори дарението и да има някакви претенции към апартамента , който аз ще изплащам 10 години.
Моля за съвет как да постъпя в случая, че нито съпруга ми, нито брат ми да може да оспори или да има претенции за жилището ми!
pavlina_pet
Нов потребител

Re: Моля за съвет за дарение

Мнениеот Standbay » 28 Авг 2010, 07:42

Предложете му брачен договор с разделна имуществена общност - така всеки от вас каквото и да придобие по време на брака ще си е негово. Ако приеме - купувате смело новото жилище на свое име.
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
Аватар
Standbay
Потребител

Мнениеот pavlina_pet » 28 Авг 2010, 19:10

Благодаря за отговора Ви, но този вариант е неприемлив, т.е. няма как да обясня подобно решение от моя страна, без да предизвикам съмнение у съпруга си.
Моля за друго решение на проблема ми!
pavlina_pet
Нов потребител

Мнениеот Standbay » 30 Авг 2010, 13:02

Много ми харесва една съвременна поговорка: Колкото повече опознавам хората, толкова повече обиквам компютрите. :wink:
И една перефраза, направена от колежка - е да, освен това къмпютърът е от мъжки род и винаги ще намериш начин да го излъжеш :D

Така че, тебе думам дъще - сещай се снахо!
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
Аватар
Standbay
Потребител

Назад към Съсобственост и делба