начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

Проблем със строител

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем със строител

Мнениеот mmrrrr » 04 Сеп 2010, 15:20

Имам нужда от спешна помощ,става въпрос за строителя на кооперацията ни.Мина година откакто кооперацията е построена ,но все още нямаме акт 16.Имам неуредици а строителя не се е заел да изпълни нито едно от тях.Решихме да го съдим,но се оказа че имаме малък проблем.В предварителния договор има точка за неустойка,но никъде в договора няма точка в какъв срок трябва да се издаде с акт 16 кооперацията.Интересува ме има ли някакъв закон който да гласи примерно че 2 год или повече след разрешителното за строеж трябва да е издаден на собствениците или срок след акт 15 .За да можем да се хванем за нещо като срокове.Пратиха ме в кметството на района да искам Плана за безопасност и здраве там трябвало да има срокове ама няма никакви срокове и там.Трябва ми някакъв документ с който да се захвана за сроковете.Моля ви дайте ми съвет.Благодаря предварително.
mmrrrr
Нов потребител

Re: Проблем със строител

Мнениеот wladi » 04 Сеп 2010, 17:02

Имате си строител, но трябва да имате и строителен надзор.
Щом го няма в договора, не е задължение на строителя да въвежда обекта в експлоатация. Неговите задължения приключват с акт.15 и предаването на документите на надзорника за съставяне на Доклада.
Задължението е на Инвеститора (ЖСК-то) и на Надзорника, строителя трябва да съдейства.
Истината рядко е чиста и никога проста
Аватар
wladi
Потребител

Re: Проблем със строител

Мнениеот toni_sf » 06 Сеп 2010, 13:21

всяка една строителна фирма която строи има строителен надзор, на всеки обект си има надзорник който следи за работата ,ако бяхте поговорили с него щяхте да разберете доста неща :D но не се притеснявайте доста хора живеят с години на акт 15 в кооперации ,има си неуредици и то доста и затова не е изцяло виновен строителя инвеститора или строителният надзор а бюрократичната система
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Назад към Съсобственост и делба