начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

Непотърсени земеделски земи

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Непотърсени земеделски земи

Мнениеот ganevt » 13 Яну 2011, 13:10

Преди около 6 месеца случаино открих в Новопазарския съд нотариални актове за земеделска земя купена от баба ми, която е починала 62-ра година. Актовете са от 39 година с описани продавач, купувач, местности, съседи, квадратури и цена на която е купена земята. Ходих в министерството на земеделието и ми казаха че това са чудесни документи за собственост, но от тук натам идва големия парадокс поне за мене. Понеже съм изпуснал сроковете не мога дори да я заявя тази земя а тя не е никак малко пък и категорията е 3 и 4. По времето на голямота връщане на земята куцо и сакато доказваше по такива невероятни начини собственност, че сега направо незнам да се смея ли и ли да плача. Казаха ми, че по ЗСПЗЗ няма как да стане, но понеже тази земя не е влизала в ТКЗС, можело да се тварди че тази земя винаги си е била наша и да се заведе спор за материално право с което може би да се излезе от ЗСПЗЗ и да се влезе примерно в Закона за собственноста. Аз не съм юрист и се надявам да става ясно.
Ако някои може да даде идея или съвет ще съм благодарен.
ganevt
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба