начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

данъчна оценка

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

данъчна оценка

Мнениеот isivarb » 19 Яну 2011, 13:49

Здравейте,
Може ли да ми помогнете със съвет - предстои ми доброволна делба на жил. сграда, която е неделима. Направен е проект по всички изисквания, за да се направи делима и го внесох в общината. За делбата ми е необходима данъчна оценка. Въпросът ми е - трябва ли да чакам одобрение на проекта, да декларирам жилището с новия статут и тогава да подам за данъчна оценка или мога да поискам такава предварително, преди да е излязло одобрението на общината?
isivarb
Младши потребител

Re: данъчна оценка

Мнениеот magodeoz » 19 Яну 2011, 16:37

Изчакайте одобрението на общината. След това, на основание на издадените строителни книжа, декларирайте пред данъчната служба промененото състояние на имота. Те ще впишат промените, и ще Ви издадат данъчни оценки на обособените с проект дялове.
magodeoz
Активен потребител

Re: данъчна оценка

Мнениеот isivarb » 19 Яну 2011, 19:10

Благодаря ви. Така мислех и аз, но виждам проблема в следното: От две еднофамилни жил. сгради по новия проект образуваме една еднофамилна.
По съществуващото положение сме трима съсобственици с неравни дялове - аз имам 1/2 от едната и 1/6 от другата, съпруга ми - 1/2 от първата, сестра ми - 1/6 от втората. Ние знаем какво искаме и аз мога да изчисля на базата на РЗП кой какво трябва да получи, но това предстои по тази сделка. Законно ли е да го декларирам по този начин, след като сделката още не е станала?
Извинете за многословието и благодаря.
П.П. Имам адвокат, който търся една семица и не успявам да се свържа.
isivarb
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба