начало

Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения) Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения)

Проблем с наследство на имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем с наследство на имот

Мнениеот hunt3r » 13 Май 2012, 20:37

Здравейте! С жена ми живеем в къща ,която дядо и иска да я дари на внуците си /тя, брат и и сестра и/. Дарението ще го извърши до месец време, но всички имаме едно голямо питане и се тормозим. Преди 25 години дядото дарява имота на сина си /бащата на жена ми/ ,поради законови разпоредби, за да може да купи още едно жилище. Година по-късно той връща на дядото къщата отново с дарение. 4 година по-късно съпругата на сина почива /майката на жена ми/ и тогава започва кошмара за тях. Той намира мащеха , която единствената и цел е да вземе всичко и да прекара децата . Манипулира го по всякакъв начин и той само е слуша , защото тя го плаши , че ще се разведе.
Сега тя ни плаши , че дори и да дари къщата на нас / внуците/ , след като почине дядото ще заведат дело за отмяна на дарение /все пак баща и е получил дарение и е дарил на дядото къщата по-късно/.
Всички живеем в тази къща и не знаем дали да инвестираме даже и лев в нея , защото може да ни бъде отнета . Дядото в същото време е тъжен за това нещо.
Въпросът ми е ... може ли наистина да развалят дарението?
Ако може , има ли начин дядото макар и с покупко-продажба да е придобием по сигурен начин.
Това , което съм прочел за сега е :
Дарението може да бъде отменено, когато дареният:

а) умишлено убие или се опита да убие дарителя, неговия съпруг или негово дете, или е съучастник в такова престъпление, освен ако деянието е извършено при обстоятелства, които изключват наказуемостта;

б) набеди дарителя в престъпление, наказуемо с лишаване от свобода не по-малко от три години, освен ако набедяването се преследва по тъжба на пострадалия и такава не е подадена, и

в) отказва да даде на дарителя издръжка, от която той се нуждае.

Тия разпоредби не се отнасят до обичайните и възнаградителните дарове.

Но мащехата е много хитра и ако има някакви вратички ще ги използва
Мерси предварително!
hunt3r
Нов потребител

Re: Проблем с наследство на имот

Мнениеот REVOLUTION » 13 Май 2012, 21:07

Става въпрос за нарушаване на запазената част от наследството за синът на дядото , която не може да се накърни със завещания и дарения.Оформете сделката като покупко продажба , има повече разходи , но поне мащехата ще остане с пръст в уста. :D
REVOLUTION
Активен потребител

Назад към Съсобственост и делба