начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

отказ от наследство

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

отказ от наследство

Мнениеот chicho4140 » 03 Фев 2014, 23:33

Здравейте.Въпросът ми е следният.Теглил съм заем от банка,ако спра да го обслужвам и единият от родителите ми почине може ли банката да претендира за дял от моето наследство?В момента нямам нищо на мое име.Доколко може да ми помогне отказ от наследство?
chicho4140
Нов потребител

Re: отказ от наследство

Мнениеот lanfear » 07 Фев 2014, 10:28

Закон за наследството
Чл. 56. (1) Кредиторите на лицето, което се е отказало от наследството, могат да искат унищожението на отказа в своя полза, доколкото не могат да се удовлетворят от имуществата на наследника.
(2) Искът може да се предяви в едногодишен срок от узнаването за отказа, но не по-късно от три години след отказа.
lanfear
Потребител

Re: отказ от наследство

Мнениеот leonardos » 07 Фев 2014, 22:15

chicho4140 написа:Здравейте.Въпросът ми е следният.Теглил съм заем от банка,ако спра да го обслужвам и единият от родителите ми почине може ли банката да претендира за дял от моето наследство?В момента нямам нищо на мое име.Доколко може да ми помогне отказ от наследство?

Защо изтегли заема - с користна цел ли :roll:
leonardos
Потребител

Назад към Съсобственост и делба