начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

Имотен казус, относно наследяване.

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Имотен казус, относно наследяване.

Мнениеот niki1975 » 28 Юли 2013, 09:21

Радвам се че има интерес към темата. :D Аз не съм юрист и образованието ми е доста скромно. Но въпросния магистрат е укрил почината сестра в удостоверението за наследници което е използвано в нотариалното дело. И със това си действие по сега действащия закон мисля че е ощетил някои от наследниците- (майка и или сестра и)Чл. 6. Когато починалият не е оставил деца или други низходящи, наследяват по равно родителите или оня от тях, който е жив.Чл. 8. (1) Когато починалият е оставил само братя и сестри, те наследяват по равни части.Чл. 10. (1) Низходящите на наследодателя, които са починали преди него или са недостойни, се заместват в наследяването по закон от своите низходящи без ограничение на степените.
(2) Починалите преди наследодателя или недостойни (негови братя и сестри) се заместват само от своите деца или внуци.
Последна промяна niki1975 на 28 Юли 2013, 10:11, променена общо 1 път
niki1975
Младши потребител

Мнениеот niki1975 » 28 Юли 2013, 09:37

Искрено съм благодарен на всички които писаха до сега :!: Но не вярвам някои да използва документ с невярно съдържание за нищо и то от магистрат :idea:
niki1975
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 28 Юли 2013, 10:52

Вие продължавате да търсите както се казва:"Под вола-теле". Ако правилно съм разбрала, въпросната сестра е починала преди баща си.По тази причина няма как да му е наследник, затова я няма и в удостоверението. Ако имаше низходящи , щеше да се впише и нейното име с отбелязването кога е починала и след това нейните низходящи/без съпруга и например,защото той не може да наследи тъста си/. Поради това, издаденото удостоверение не е с невярно съдържание.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот niki1975 » 28 Юли 2013, 11:25

Моля тълкувайте с чл . под точки. Чл. 10. (1) Низходящите на наследодателя, които са починали преди него или са недостойни, се заместват в наследяването по закон от своите низходящи без ограничение на степените.
(2) Починалите преди наследодателя или недостойни (негови братя и сестри) се заместват само от своите деца или внуци..Чл. 8. (1) Когато починалият е оставил само братя и сестри, те наследяват по равни части. :roll: Защо в удостоверение на едната сестра е вписана а на магистрата не :?: Не знам дали търсим под вола теле ма май някои са взели дипломите с теле. Моля пак цитирайте закона :idea: Искам да ме убедите в обратното със закона :D
niki1975
Младши потребител

Мнениеот Melly » 28 Юли 2013, 11:35

Явно отговорите на писалите колеги не се нравят на поставилия темата вЪпросител. И затова продължава да си пита, защото иска да чуе нещо различно. Е, няма как да стане. Освен, ако в тази тема се "появят" други юзъри, които хал-хабер си нямат от право и правоприлагане на повелителните норми на законите.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот niki1975 » 28 Юли 2013, 11:38

Хахахаха много ли искам само цитати от закона :D нищо повече 8) Моля позовавайте се на закона нали той е 1 за всички :roll: И моля помислете докато седите :wink:
Последна промяна niki1975 на 28 Юли 2013, 11:41, променена общо 1 път
niki1975
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 28 Юли 2013, 11:40

niki1975 написа:Хахахаха много ли искам само цитати от закона :D нищо повече 8)

Хахахаха.Че и скромен! :lol: :mrgreen:

Никой тука няма да ви убеждава в каквото и да е niki1975.
Който е решил си е казал мнението , дали сте съгласен или не вече е друга бира.
Има съд , виждам че водите дело.Там ще Ви кажат правилното тълкуване на закона , ще ви цитират и съответните текстове. :mrgreen:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот niki1975 » 28 Юли 2013, 11:49

Явно искам много извинявайте :!: Явно поне за сега никой не иска да цитира закона :(
Последна промяна niki1975 на 28 Юли 2013, 11:51, променена общо 1 път
niki1975
Младши потребител

Мнениеот Melly » 28 Юли 2013, 11:49

niki1975 написа: Защо в удостоверение на едната сестра е вписана а на магистрата не :?: - дали е вписана, или не е вписана починалата преди баща си сестра в едното от двете у-ния за наследници, това обстоятелство с нищо не променя крайния извод на съда.
По- скоро у-нието, в което е вписана като наследник в тази му част е с невярно съдържание. Умрялата сестра няма как да наследи преживелия си баща, защото тя вече е била в отвъдното!

niki1975 написа:Не знам дали търсим под вола теле ма май някои са взели дипломите с теле. - много просташко съждение! Без извинение.

Моля пак цитирайте закона :idea: Искам да ме убедите в обратното със закона :D

Аз пък нямам никакво намерение да ви убеждавам. Без значение дали харесвате написаното от мен, или не!
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот niki1975 » 28 Юли 2013, 11:54

Смешно ми е ма е за реване :(
niki1975
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 28 Юли 2013, 11:57

niki1975 написа:Моля тълкувайте с чл . под точки. Чл. 10. (1) Низходящите на наследодателя, които са починали преди него или са недостойни, се заместват в наследяването по закон от своите низходящи без ограничение на степените./Защо решихте, че майката , която е бивша съпруга на наследодателя е низходяща на дъщеря си?/
(2) Починалите преди наследодателя или недостойни (негови братя и сестри) се заместват само от своите деца или внуци..Чл. 8. (1) Когато починалият е оставил само братя и сестри, те наследяват по равни части. :roll: Защо в удостоверение на едната сестра е вписана а на магистрата не :?: Не знам дали търсим под вола теле ма май някои са взели дипломите с теле. Моля пак цитирайте закона :idea: Искам да ме убедите в обратното със закона :D
/Чл.8 не е приложим за Вас, защото в случая наследодател е бащата , а не дъщерята./
Ами искайте! Тук никой не Ви е длъжен да Ви пише монографии. Има си учебници, има си практика-четете. Явно не само юридическа е неграмотността. Липсва в удостоверението на магистрата, щото се предполага, че човекът е по-грамотен от някоя тъкачка-стахановка.
Не разбрах защо решихте ,че съм си купила дипломата с теле.Явно това е Ваш маниер. Фактът,че се прехранвам сама с професията си , а не рева за чуждо наследство, е достатъчно доказателство как съм я получила. То бива , бива алчност, ама всичко си има мярка.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот Melly » 28 Юли 2013, 11:57

niki1975 написа:Смешно ми е ма е за реване :(

"На кривата ракета и Космосът й е крив." :lol: :lol: :lol:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот niki1975 » 28 Юли 2013, 12:01

Да съгласен съм . Но това че съм на друго мнение подкрепено с аргументи- закона - не ме прави крива ракета :roll: Моля не изкривявай те космоса
niki1975
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 28 Юли 2013, 12:07

И точно кой член на закона подкрепя мнението Ви? Опитайте се да го разтълкувате.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот niki1975 » 28 Юли 2013, 12:10

sunrise Чл. 10. (1) Низходящите на наследодателя, които са починали преди него или са недостойни, се заместват в наследяването по закон от своите низходящи без ограничение на степените.
(2) Починалите преди наследодателя или недостойни негови братя и сестри се заместват само от своите деца или внуци. точка 2 :idea: В дебата излиза истината :arrow:
niki1975
Младши потребител

Мнениеот niki1975 » 28 Юли 2013, 12:13

(2) Починалите преди наследодателя или недостойни негови братя и сестри- починалата има 2 сестри
niki1975
Младши потребител

Мнениеот niki1975 » 28 Юли 2013, 12:21

Чл. 6. Когато починалият не е оставил деца или други низходящи, наследяват по равно родителите или оня от тях, който е жив.
niki1975
Младши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 28 Юли 2013, 12:27

niki1975 написа:sunrise Чл. 10. (1) Низходящите на наследодателя, които са починали преди него или са недостойни, се заместват в наследяването по закон от своите низходящи без ограничение на степените.
2) Починалите преди наследодателя или недостойни негови братя и сестри се заместват само от своите деца или внуци. точка 2 :idea: В дебата излиза истината :arrow:

Майката не е низходяща, колкото да ви се иска. Опитайте да проумеете това изречение ( написано е простичко, кратко, но ясно).
portokal написа:Починалите преди наследодателя никога не получават наследства, независимо какви му се падат.

Но, както разбирам упоритостта ви, проявявам разбиране и по въпроса с евентуалното бъдещо дело от наказателен характер, което магистратът( прокурор, роднина) основателно ще проведе срещу вас.
niki1975 написа:Здравейте ! Това със Стразбург не решава проблема. Ако осъди България ще плащаме всички за грешките на други. Пуснах сигнал до етичната комисия и главния прокурор за използване на документи с невярно съдържание от прокурор от спец прокуратурата- оправдаха я. Бях приложил и документи ! Сега чакам вече месец да ми дадат да се запозная с мотивите. Сега ме заплашва да ме сади за набедяване. Даже ме викаха да давам показания в 4 рпу. Сигнала беше за това че прокурорката е укрила наследник в удостоверение за наследници при положение че укритата и е сестра. И занижена данъчна оценка на имот. Аз си мислех че законите са еднакви за всички! :?:

viewtopic.php?f=11&t=54799&p=530325#p530325
Законите, принципно, са еднакви за всички, друг е въпросът, че някои не ги( законите) разбират. :wink:
Ако не давате вяра на нито един юрист, писал в темата ви, посетете колега адвокат, който да ви го разясни.
Всъщност, надали имате такъв в съдебния спор, инак до сега все някак да е успял да разсее желанието ви за "наследяване". :D
Хайде хубав ден.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот sunrise » 28 Юли 2013, 12:34

Четете, цитирате и нищо не разбирате.Последно: Дъщерята почива. Тогава тя става наследодател и нейното наследство се разпределя според цитираните от Вас правила. Щом бащата почива след нея , се наследява само от ЖИВИТЕ си наследници по закон. Няма как починалият да наследи. Могат да наследяват по заместване низходящите му , но майката не е сред тях.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот Melly » 28 Юли 2013, 12:42

Както в живота, така и в правото, юридическите събития се подреждат в хронологичен ред. Едни от тях (раждане и смърт) са такива с очаквано начало и непредвидим, но сигурен край. Между тях се вмества като юридическо събитие с правни последици за наследниците и вече бившите съпрузи сключване и прекратяване на граждански брак.
И моля,niki1975, като четете закона за наследството не прескачайте хаотично съответните му разпоредби - чл.5-чл.10 ЗН!
Всяка една от тях има своето систематично място и определя кръга на наследниците по редове.

Толкова от мен.
Приятно забавление!
Аватар
Melly
Старши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Съсобственост и делба